KMÜ Futbol Takimi Sampiyon Oldu

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Futbol Takimi, Üniversitelerarasi Bölgesel Lig Futbol Müsabakasinda namaglup sampiyon oldu.

2023-2024 yili Türkiye Üniversite Sporlari Federasyonu (TÜSF) tarafindan organize edilen ve Necmettin Erbakan Üniversitesinin ev sahipliginde gerçeklestirilen müsabakalarda KMÜ Futbol Takimi tüm maçlarini kazanarak birinciligi elde etti. Üniversitelerarasi Bölgesel Lig Futbol Müsabakasina Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin yani sira Necmettin Erbakan Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Konya Gida Tarim Üniversitesi, Kirikkale Üniversitesi ve Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nden yaklasik 150 sporcu katildi.

Müsabakalarin tamamlanmasinin ardindan Karaman’a dönen futbol takimi oyunculari Spor Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Sefa Lök esliginde Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgali’yi makaminda ziyaret etti.

Spor Bilimleri Fakültesinin çalismalarini anlatan Dekan Prof. Dr. Sefa Lök, “Gerek bireysel sporlarda gerekse de takim sporlarinda ögrencilerimizin elde ettigi basarilarin hakli gururunu yasiyoruz. Basta olimpiyatlar olmak üzere uluslararasi ve ulusal müsabakalarda ülkemizi, sehrimizi ve üniversitemizi basariyla temsil eden ögrencilerimizle iftihar ediyoruz. Üniversitelerarasi Bölgesel Lig Futbol Müsabakasindaki namaglup sampiyonlugumuz hayirli olsun” dedi.

Konya’daki organizasyonda oynadigi tüm maçlari kazanarak Karaman’a birincilik kupasiyla dönen futbol takiminin teknik heyetini ve tüm oyuncularini tek tek kutlayan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgali ise, üniversitenin her alanda oldugu gibi sporda da elde ettigi basarilarin mutlulugunu yasadiklarini belirtti.

Rektör Gavgali “Bugüne kadar bünyesinden olimpiyat, dünya ve Avrupa sampiyonlari çikaran Spor Bilimleri Fakültemizde görev yapan akademisyenlerimize ve ögrencilerimize kolayliklar diliyorum. Inaniyorum ki önümüzdeki süreçte yeni madalyalar ve kupalarla bizleri gururlandirmaya devam edeceklerdir” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA