Burdur'da Kurulan Kadin Futbol Kulübü Sahaya Indi

Burdur’da Gençlik ve Spor Il Müdürlügü’nün destegiyle kurulan Burdur Gençlik ve Spor Kulübü Kadin Futbol Takimi antrenmanlarina basladi. Kulübün kurulmasi için büyük çaba sarf eden antrenör Saliha Atay Topçu, “Bir yil boyunca nereye gitsek kapilar yüzümüze kapaniyordu. Tek topla basladigimiz antrenmanlarimiza simdi resmi olarak devam edecegiz. Bize destek veren herkese tesekkür ederiz” dedi.

Burdur’da antrenör Saliha Atay Topçu tarafindan bir yil önce adimlari atilan ve su an farkli yas gruplarindan olusan 24 sporcusuyla kurulan Gençlik ve Spor Kulübü Kadin Futbol Takimi Gazi Atatürk Stadi’nda antrenmanlara basladi.

Gençlik ve Spor Il Müdürü Orhan Kemerkaya, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Baskani Mehmet Simsek ve kulüp yöneticilerinde takip ettigi ilk resmi antrenmanlarina baslayan sporcular, ocak ayi içerisinde fikstürü belirlenecek ve Burdur’da düzenlenecek olan Kadinlar 3. Ligi’nde mücadele edecek.

Gençlik ve Spor Il Müdürü Orhan Kemerkaya futbolcular ile birlikte yaptigi açiklamada, “ Bundan 2 ay öne ASFK Baskanimiz Mehmet Simsek ile birlikte U17 Kadin Milli Futbol Takimi’nin maçlarini izlerken neden Burdur ilimizde de bir kadin futbol takimimiz olmasin diye bir yol haritasi çizdik. Kadinin gücünü tribünlerde degil sahalarda da görmek istedik. Bu neticede Altan hocamiz basta olmak üzere Saliha ve Ramazan hocamizla, idarecimiz Mehmet hocamizla birlikte bu ise bas koyduk. Su anda Türkiye genelinde futbol en revaçta olan spor müsabakalarinin basinda geliyor. Ve bu nedenle bizlerde kadin futbolunu sahalarda görmek istedik. Bu neticeyle Burdur’da bir ilki gerçeklestiriyoruz. Gençlik Spor Kulübümüz adina kadin futbolunu su anda 3. Lig’den baslatmayi hedefledik. Bu nedenle bugün 24 tane sporcumuz ile birlikte bu yola bas koyduk. Ileri ki zamanlarda insallah bu sayimizi hem alt yapilarda hem üst yapilarda arttirip 2. Lig, 1. Lig ve Süper Lig’e kadar çikartmayi planliyoruz. Ben inaniyorum ki sporcularimiz Akdeniz Bölgesinde bizi en iyi sekilde temsil edip basarili neticelerle kendilerini gösterip ve alt yapiyi da olusturmak kaydiyla önümüzdeki süreçte ben Burdur takimlarinin üst liglerde de yer alacagina inaniyorum” dedi.



Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Baskani Mehmet Simsek ise yaptigi açiklamada, “Dünyada 1886 yilinda baslayan Kadin Futbolu serüveni Türkiye’de 1990’li yillarda oynanmaya baslandi. Zaman zaman kulüplerimiz sampiyonalara katildilar. Kadinlarimizdan ilimizde daha önce bir takimimiz ligde yer aldi ama Gençlik ve Spor Kulübü olarak ilk defa bir takimimiz faaliyete katiliyor. Gerçekten kadinlarimiza deger verildiginde, kadinlarimiza imkan verildiginde neler yapilabildigini müdürümüz anlatti. Insallah biz de bu degeri kat kat hep birlikte el birliginde vererek Burdur’umuzda sporun daha üst liglere çikmasi için gerekeni yapacagiz. Hedefimiz daha üst ligler, basari basari basari” seklinde konustu.

Sporculardan 8. Sinif ögrencisi Elif Senal futbola eski futbolcu olan dedesini örnek alarak basladigini belirttigi açiklamasinda, “Benim futbola merakim küçüklükten beri vardi. Dedem gençken futbolcuydu o yüzden küçüklügümden beri top ile büyüdüm. Hedefim iyi bir futbolcu olmak. Futbolcu olamasam bile iyi bir antrenör olmak istiyorum. Futbolun içinde olmak istiyorum daima. Su anda stoper mevkiinde oynuyorum” diye konustu.



“Yapamam diye bir sey yok inanirsaniz basarirsiniz”

Bir diger sporcu üniversite ögrencisi Reyhan Eren, istedikten sonra basarilamayacak bir seyin olmadigini dile getirdigi konusmasinda, “Futbolu çok severek oynuyorum. Futbol için hayatta ne çok kafami dagitabildigim spor diyebilirim. Buralara çok zor geldim. Önceleri ailem hiç desteklemiyordu. Daha sonra Milli Takim seçmelerine gittim, ardindan kulübe girdim derken ailem en büyük destekçim oldu. Burada antrenmanlarimiz çok iyi ve eglenceli geçiyor. Takim arkadaslarimi çok seviyorum, basarili yerlere gelecegimizi düsünüyorum. Herkese tavsiye ederim. Yapamam diye bir sey yok herkes inanirsa basaracaktir” dedi.



"Haydi kizlar sahaya"

Kulübün kurulmasinda büyük emek harcayan ve buralara gelmek için 1 yil boyunca çabaladigini dile getiren takim antrenörü Saliha Atay Topçu, “Bu sahaya ilk geldigim zaman spor yapmak amaciyla gelmistim. Burada kosu yaptigim esnada 2-3 ögrenci gördüm topla hasir nesirlerdi. Sordugumda burada kadin futbol takiminin olmadigini söylediler. Ben de bu konuya çok takildim. Neden Burdur gibi bir yerde kadin futbol takimi yok diye. Böyle bir karar aldim fakat bu kararimin arkasinda bana kimse destek çikmadi. Her çaldigim kapi yüzüme kapandi. Çünkü kimse beni tanimiyordu. Daha sonra ben burada kendi gönül rizam ile antrenmanlar yapmaya basladim. Disaridan gören kadin oyuncularimiz bu sürece katildilar ve kisi sayim bir haftada 35 kisi oldu. Buna ragmen yine bir destek alamadik. 1 yil boyunca ben antrenmanlarimi sürekli yaptim, ögrencileri tesvik ettim. Antrenmanlarimizi tek bir top ile yaptik aylarca. Daha sonra Altan hocamizla tanistik. Bize destek olacagini söyleyince çok mutlu olmustum. Bir yil boyunca harcadigimiz çabalara bosa gitmemis oldu. Biz destek olan Orhan Kemerkaya Müdürümüze ve Mehmet Simsek baskanimiza da çok tesekkür ederim. Onlarin çok büyük katkilari oldu yoksa bu sahada yer almamis olacaktik. Bu süreçte ben elimden geleni yapacagim kizlarimiz için. Bunu is olarak degil kizlari sahada görmekten mutlu oldugum için yapmak istiyorum. Kizlarimiz disarida kötü aliskanliklara degil de spora adapte olsunlar diye elimden geleniye yapacagim. O yüzden Haydi kizlar sahaya!” diye konustu.

Kaynak: İHA