33. Alanya Triatlonu Için Protokoller Imzalandi

Alanya’da 26/27 Ekim 2024 tarihinde 33.’sü düzenlenecek Alanya Triatlonu için protokol imzalari atildi.

Alanya’da 2024 yilinda 33.’sü düzenlenecek Alanya Triatlonu için protokol imzalandi. Imza törenine Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel, Türkiye Triatlon Federasyonu Organizasyon Kurulu Baskani Ender Bas, Alanya Belediyesi Baskan Yardimcisi Hasan Erdogan, Alanya Belediyesi Spor Müdürü Levent Ugur ve Organizasyon Saha Direktörü Caner Algün katildi.

33. Alanya Triatlonu kapsaminda 26/27 Ekim 2024 tarihinde yapilacak olan yarislarda hem Avrupa Kupasi hem de Türkiye Finalleri kosulacak. Bu kapsamda Elitler Avrupa Kupasi ile Türkiye Kupasi’nda yildiz, genç ve yas gruplarinin Türkiye finali Alanya’da olacak. Sporcular yarislarin ardindan kupa ve madalyalarini burada alacak. Her iki organizasyon kapsaminda bine yakin sporcunun Alanya’daki yarislara katilmasi bekleniyor.

“Alanya triatlonda bir marka”

Türkiye Triatlon Federasyonu Organizasyon Kurulu Baskani Ender Bas, Alanya’nin triatlonda baskent oldugunu vurgulayarak sunlari söyledi:

“Alanya zaten triatlonun baskenti. Alanya’nin triatlonda 33 yillik bir tecrübesi ve bir hafizasi var. Bu hususta Alanya artik bir marka. Tabii ki bunda Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel ve ekibinin payi çok fazlasiyla var. Bu destek için Federasyonumuz adina çok mütesekkiriz. Alanya zaten sporda sadece triatlonda degil bütün branslarda gerçekten iyi bir konumda. Zaten bunu ödül olarak da tescillediler. Önümüzdeki dönemde de yine sizlerle birlikte insallah yarisi icra edecegiz.”

“Dünya’da triatlon denince akla Alanya geliyor”

Alanya’da 33. Alanya Triatlonu’nu yapmak için protokolü imzaladiklarini belirten Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel ise, “Dünya’da triatlon denince akla Alanya geliyor. Çünkü Sehrimiz, Dünya’daki triatlon yarislarinda süreklilik anlaminda iki sehirden birisi. Bununla da iftihar ediyoruz. Türkiye Triatlon Federasyonu’muza ve emegi geçen herkese sizlerin huzurunda bir kez daha tesekkür ediyorum. Simdiden Alanya’miza hayirli, ugurlu olmasini diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA