Bankkart Jest Lansman Kampanyası

Soner Çetin'den Amatörlere Dev Destek

Çukurova Belediyesi amatör spor kulüplerine malzeme ve para yardiminda bulundu. Çesitli branslarda faaliyet gösteren 77 amatör spor kulübüne toplamda 1 milyon 84 bin lira yardim yapilmasi dolayisiyla Orhan Kemal Kültür Merkezinde tören düzenlendi.

Amatör spor kulüplerinin temsilcilerinin ve sporcularin katildigi törende konusan Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, sözlerine Hakem Halil Umut Meler’e yapilan saldiriyi kinayarak basladi.

Üzücü olayin Türk futbolunu Avrupa’da zor durumda biraktigini belirten Baskan Soner Çetin, “Bir daha böyle olaylar yasanmasin. Spor dostluk ve kardesliktir. Sporun birlestirici gücünü kullanmak gerekiyor. Hakem camiasina geçmis olsun” dedi.

Baskan Soner Çetin, gençlige büyük önem verdiklerini ve hiçbir zaman yalniz birakmadiklarini kaydederek, “Gençler bizim için çok kiymetli. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gelecegimizi emanet ettigi gençlerimize sahip çikmak bizlerin görevidir. Bizim görevimiz gençlerimizi sporla, kültürle, sanatla bulusturmaktir. Gençlerin kötü aliskanliklardan uzak tutmak için gençleri dogru yere kanalize etmek gerekiyor. Göreve gelir gelmez gençlere çocuklara yatirim yaptik. Gittigim her yerde de bana karsi sizlerde olusan sevgiyi görüyorum. Toplumun tüm kesimlerini kucaklayan projeler üretiyoruz. Bunlar da halkta karsiligini görüyor. 10 yildan bu yana yapilan basarili belediye baskani anketlerinde 13 kez birinci seçildiysek bunda bu projelerin önemi var” seklinde konustu.

Gençlere seslenerek, “Gelecekte sizler bu koltuklarda oturacaksiniz” ifadesini kullanan Baskan Soner Çetin, “Bugün biz bu temponun altindan rahatlikla kalkabiliyorsak gençligimizde sporla ugrastigimiz içindir. Spor geçmisi olmayan bir insanin bu tempoya ayak uydurmasi mümkün degil. Siz sporu hiç birakmayin aranizdan çok önemli sporcular çikacaktir” dedi.

Baskan Soner Çetin söyle devam etti:

“Salon sporlarinda a-Adana’nin hak ettigi yerde olmasi gerekiyordu. Bu anlayisin sonucu olarak bugün Çukurova Belediyesi Kadin Voleybol Takimi Sultanlar Liginde mücadele ediyor. Cumartesi Fenerbahçe ile maçimiz var. Sizleri de o maça bekliyorum. Adana’miz sadece kebabi salgamiyla degil; sporuyla, edebiyatiyla, sanatiyla gündemde olmustur. Belediyecilik sadece yol temizlik yapmak degildir her alanda Adana’yi temsil edecek kisilerin yetismesine ortam hazirlamaktir. Bu konuda görevimizi yapmanin huzuru içindeyim.”

Adana Amötür Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Sekreteri Ergin Ulun da, Baskan Soner Çetin’in Çukurova’da yillardir süren nizami saha sikintisini çözerek tarihe geçecek hizmet yaptigini söyledi.

Amatör spor kulüplerinin deprem, pandemi gibi sikintili süreçlerinde Baskan Soner Çetin’in her zaman yardimci oldugunu belirten Ergin Ulun, “Amatör spor kulüplerimize yardimci olan Baskan Soner Çetin’e çok tesekkür ediyoruz” dedi.

Konusmalarin ardindan Baskan Soner Çetin kulüp baskanlarina sembolik olarak 1 milyon 84 bin lira tutarindaki çeki teslim etti.

Kaynak: İHA