Michal Gasparik Açiklamasi 'Bizim Gruba Girmemiz Büyük Basariydi'

Spartak Trnava Teknik Direktörü Michal Gasparik, Fenerbahçe’nin kalitesini bildiklerini belirterek, “Bizim gruba girmemiz büyük basariydi. Bugün iyi maç çikaramadik. Fenerbahçe’nin kalitesini biliyoruz o yüzden bu maç böyle bitti. Grupta oynadigimiz oyun ve aldigimiz puandan memnunuz” dedi.

UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu 6. ve son hafta maçinda Fenerbahçe’ye konuk olan Slovakya temsilcisi Spartak Trnava, sahadan 4-0 maglup ayrildi. Spartak Trnava Teknik Direktörü Michal Gasparik, müsabakanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda yaptigi açiklamada, “Ben bu maçtan sonra hiç üzgün degilim. Çünkü bizim gruba girmemiz büyük basariydi. Bugün iyi maç çikaramadik. Fenerbahçe’nin kalitesini biliyoruz o yüzden bu maç böyle bitti. Grupta oynadigimiz oyun ve aldigimiz puandan memnunuz. Bugün çok defans oynamak istemiyorduk ama Fenerbahçe’nin öyle bir kaliteli oyunculari var ki çok hizli oynadilar ve bu maça farkli bitti. Bu bizim oyuncular için iyi bir tecrübe, biz kalitemizi biliyoruz. Dzeko’nun bir ayligi bizim iki yilimiz. Kaliteli oyunculari biliyoruz o yüzden oyuncularima bir sey söyleyemiyorum. Yolumuza bakacagiz” diye konustu.



“Fenerbahçeli futbolcularin tecrübeleri ortaya çikti”

Genç oyuncularin atmosferden etkilenmesi ile ilgili soruya Gasparik, “Defans oyuncularim iyi oynadilar, ama Fenerbahçe’nin bekleri iyi oynuyorlardi. Ikinci yarida Fenerbahçe’nin kalecisi çikti meydana. Çok çabuk gol yedik ve maç böyle bitti. Penaltidan önce bizim oyuncumuza bir faul vardi ama penalti dogruydu. Bizim oyuncumuz penalti yaptirmak zorunda degildi. Onlarin tecrübeleri ortaya çikti. Bizim oyuncularimiz tecrübelerini kaybettiler” ifadelerini kullandi.

“Tadic ve Dzeko’nun kalitesi basariyi getiriyor”

Sari-lacivertli takimin kalitesine vurgu yapan Gasparik, “Basarisiz oldugumuzu düsünmüyorum. Kaç maçtan sonra buraya geldik. Ludogorets ve Fenerbahçe iyi takimlar. Ilk defa Slovakya’dan 2 takim gruplara kaldi. Iyi tecrübe aldik. Belki biraz daha bir seyler basarabilirdik. Tadic var, Dzeko var, onlarin kalitesi basariyi getiriyor. Oyuncularim iyi bir tecrübe aldi” dedi.

Gasparik, Ferdi Kadioglu’nun da çok fantastik ve çok kaliteli oyuncu oldugunu söyledi.

Kaynak: İHA