Bursaspor'a PFDK'dan Ceza Yagdi

Afyonspor maçin sonrasi PFDK’ya sevk edilen Bursaspor Kulübü, toplamda 76 bin TL para cezasi aldi. Ayni zamanda yesil-beyazli kulübün Futbol Sube Sorumlusu Sedat Topaloglu, basin mensubuna saldirdigi gerekçesiyle 5 resmi müsabakadan men edildi.

TFF’den yapilan açiklama su sekilde: “Bursaspor Kulübü’nün, 10.12.2023 tarihinde oynanan Ses Ilaç Afyonspor-Bursaspor TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasinda, taraftarlarinin neden oldugu saha olaylari nedeniyle 56 bin TL para cezasi ile cezalandirilmasina, ayni müsabakada Bursaspor Kulübü’nün, taraftarlarinin neden oldugu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin ayni sezon içinde misafir kulüp oldugu müsabakada 4. kez gerçeklestirilmesinden dolayi 20 bin TL para cezasi ile cezalandirilmasina karar verilmistir.”

Sedat Topaloglu basin mensubuna saldirmasindan dolayi 5 maç ceza aldi

Ayrica Bursaspor Futbol Sube Sorumlusu Sedat Topaloglu da basin mensubuna saldirmasi gerekçe gösterilerek 5 maçtan men edildi. Açiklama su sekilde: “Afyonspor maçinda Bursaspor Kulübü görevlisi Sedat Topaloglu’nun, basin mensubuna yönelik saldirisi nedeniyle 5 resmi müsabakadan soyunma odasina ve yedek kulübesine giris yasagi ve 9 bin TL para cezasi ile cezalandirilmasina, ayni müsabakada Bursaspor Kulübü görevlisi Fetih Yakut’un müsabaka hakemine yönelik sportmenlige aykiri hareketi nedeniyle 1 resmi müsabakada soyunma odasina ve yedek kulübesine giris yasagi ve 9 bin TL para cezasi ile cezalandirilmasina karar verilmistir.”

Kaynak: İHA