Bingöl Valisi Usta Açiklamasi ''El Ele Vererek Daha Büyük Basarilar Elde Edecegiz''

Halk Oyunlari Sampiyonasinda Türkiye 1’incisi ekibi kabul eden Bingöl Valisi Usta, “El ele vererek farkli programlar, yarismalar ve projeler üzerinden daha güzel sonuçlar, daha büyük basarilar elde edecegiz” dedi.

6-10 Aralik 2023 tarihleri arasinda Denizli’de, Denizli Büyüksehir Belediyesi ve Türkiye Halk Oyunlari Federasyonu isbirligi ile düzenlenen Yildizlar/Gençler Halk Oyunlari Türkiye Sampiyonasina katilan Bermekiler Spor Kulübü folklor ekibi klasmaninda Türkiye birincisi oldu. Vali Ahmet Hamdi Usta, Halk Oyunlari Sampiyonasinda Türkiye 1’incisi olan Bingöl Bermekiler Spor Kulübü folklor ekibi oyuncularini, antrenörlerini ve yöneticilerini kabul etti. Kabulde, Denizli’de düzenlenen ve Türkiye’nin her bölgesinden katilimin saglandigi yarismada sampiyonluk kupasini kazanarak Bingöl’e büyük bir gurur yasatan Bingöl Bermekiler Spor Kulübü Halk Oyunlari ekibi kazandiklari kupayi Vali Usta’ya takdim etti.

Bingöl’ün kendine özgü halk oyunlari ve oyun türküleri ile son derece zengin bir potansiyeli oldugunu ifade eden Vali Usta, "Bizleri Türkiye birinciligi basarisi ile gururlandiran folklor ekibimizi ve teknik ekibi tebrik ediyorum. Malumunuz Birlesmis Milletler Egitim, Bilim ve Kültür Kurumu olan UNESCO tarafindan kültürel mirasin korunmasi, desteklenmesi amaciyla hazirlanan Somut Olmayan Kültürel Mirasin Korunmasi Sözlesmesine, Türkiye 2006 yilinda taraf oldu. Bu kapsamdaki çalismalarin sonucu olarak halk oyunlarimizdan biri olan ’Kartal’ oyunu da somut olmayan kültürel miras degerlerimiz arasinda yerini almis bulunuyor. Insallah bundan sonraki dönemlerde de el ele vererek farkli programlar, yarismalar ve projeler üzerinden daha güzel sonuçlar, daha büyük basarilar elde edecegiz” dedi.

Dernek Baskani Yunus Yavuz kabullerinden ve desteklerinden dolayi Vali Usta’ya tesekkür etti. Bingöl’ü Türkiye düzeyinde temsil etmekten gurur duyduklarini ifade eden Yavuz, ’’Amacimiz, Bingöl’ün kültür dünyasinda apayri ve özgün bir yeri olan halk oyunlarini yeni kusaklara aktarmak ve bu degerli mirasi daha da zenginlestirerek yarinlara tasimaktir. Bu kapsamda, Bingöl’ümüzün folklor potansiyeline ciddi katkilarda bulunan ve Bingöl’de folklor denilince akla ilk gelen isimlerden Ali Burtaskiray, Hasan Ansin, Selim Balon, Rifat Elaltintas, Ali Berdibek, Zeki Burtaskiray, Selahattin Alas, Hikmet Bozkurt, Sevket Bogatekin, Mahmut Ansin ve Kemal Burkay gibi degerli büyüklerimizin bizlere biraktigi kültürü yasatmaktan onur duyuyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA