Ali Kayali Açiklamasi 'Olimpiyatlarda En Fazla Madalya Alan Güres Bransi Türkiye'yi En Iyi Sekilde Temsil Ediyor'

Türkiye Güres Federasyonu Serbest Güresten Sorumlu Asbaskani Ali Kayali, “Güres bransi ata sporumuz ama biraz ikinci planda kaliyor, olmamasi lazim. Olimpiyatlarda en fazla madalya alan güres bransi Türkiye’yi en iyi sekilde temsil ediyor” dedi.

Ayni zamanda Yalova Belediyespor Güres Bransi Sorumlusu Ali Kayali, minder güresinde milli takima basarili sporcularin yetilmesi için çabalarini sürdürüyor. Sirri Acar Güres Egitim Merkezi’ne gerçeklesen antrenmana katilan Kayali, Yalova Belediye Baskani Mustafa Tutuk’un katkilariyla 2 antrenörün Yalova Belediyespor’da görev yapmaya basladigini anlatti:

Olimpiyat, dünya ve Avrupa sampiyonalarinda çok sayida madalyasi bulunan eski milli güresçi, milli takima sporcu yetistirmek amacinda olduklarini belirterek, “2 kategoride, 2 yas grubunda çalismalar devam ediyor. Yeni kadin alt yapi grubuyla basladik. Insallah birkaç sene içerisinde Yalova’mizi Türkiye genelinde temsil edecegiz. Hedefimiz buradan milli takima sporcu yetistirmek. En azindan Yalova Belediyesi adina sporcu milli takima verebilmek. Çalismalar güzel gidiyor. Bende yanlarinda gerekli yardimlari yapiyorum” ifadelerini kullandi.

Türkiye’yi en iyi sekilde temsil eden bransin güres olduguna vurgu yapan Kayali, “Güres bransi ata sporumuz ama biraz ikinci planda kaliyor, olmamasi lazim. Olimpiyatlarda en fazla madalya alan brans güres bransi Türkiye’yi en iyi sekilde temsil ediyor. Alt yapiya belediyelerde daha fazla önem verilmesi lazim. Bizim gibi belediyelerde de altyapida belli bir yasa kadar güzel gençlik yetistirebiliriz. Yetistiriyoruz da güzel çocuklarimiz var. Gereken ne ise onu yapacagiz” seklinde konustu.

Antrenörler Serkan Çavusoglu ve Adil Çoban da gürese merakli çocuklari takima beklediklerini söyledi.

Kaynak: İHA