CHP Grubundan Hakem Meler'e Ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi grubu hakem Halil Umut Meler’i ziyaret etti.

Ankaragücü Baskani Faruk Koca’nin saldirisi sonrasi hastanede tedavisi devam eden hakem Halil Umut Meler’i CHP’li isimler ziyaret etti. Hastane önünde konusan CHP Grup Baskanvekili Ali Mahir Basarir, Meler’den hakemligi birakmamasini rica ettiklerini belirterek, "Sayin Genel Baskanimizla telefonla görüstürdük. O da kendisine geçmis olsun dileklerini iletti. Ondan bir ricamiz oldu. Asla ve asla hakemligi birakmamasi, devam etmesini istedik. Çünkü eger birileri birakacaksa bu Halil Umut degil, bu sporda, sanatta, siyasette vandallik yapan kisi ve kurumlardir. Halil Umut, Türkiye için, FIFA için, UEFA için gurur vesilesi ve görevini gayet iyi yapan birisidir. O yüzden Genel Baskanimizin da, CHP grubunun da, bizlerinde ondan özel ricasi devam etmesi. Siddete inat, bu vandallara inat görevini yapmasi” ifadelerine yer verdi.

Yasanan olayin son derece üzücü oldugunu söyleyen Murat Emir ise, “Dün izledigimiz görüntülüler hepimizi son derece üzdü. Asla kabul edemeyecegimiz görüntüler bunlar. Bu noktada böylesine aci verici olayin bir vesile sayilmasini ve sporda siddetin önlemesi için her kesimin harekete geçmesini umarim saglar ve böylesinde sadece Türkiye’de degil tüm dünyada bizi mahcup eden olaylarin bir daha olmasini önlemis oluruz” dedi.



“Türk futbolunu yönetecek kisiyi Türk futbolunun unsurlari seçmelidir”

Eski FIFA kokartli hakem Selçuk Dereli ise Türkiye Futbol Federasyonu’nu (TFF) elestirerek, “Bende uzun yillar hakemlik yapmis bir arkadasi olarak kendisine geçmis olsun diliyorum. Su konuya dikkat çekmek istiyorum. Futbolda ki basarisizliklarin tek sebebi hakemler degil. Bunu görmemiz lazim. Hakemi elestirmek, hakemi toplumun önüne atmak en kolayi. Tabi ki hakemde hata yapacak. Nasil futbolcu hata yapiyorsa, Kulüp yöneticisi yanlis oyuncu transferi yapiyorsa, teknik adam yanlis taktik veriyorsa hakem de hata yapabilir. Buna siddetle karsilik vermek son derece yanlis. Futbolda en büyük sorunumuz bunu tartismak zorundayiz, özerklik yapisindaki sorunlar. Türk futbolu kagit üzerinde özerk olarak görünüyor ama uygulamaya baktiginizda ciddi sikintilar var. Bununla ilgili gerekenlerin yapilmasi gerekiyor. Türk futbolunu yönetecek kisiyi Türk futbolunun unsurlari seçmelidir. TFF Baskani ortami germekten ziyade toparlayici olmali. Hatirlayin bundan çok kisa bir zaman önce Besiktas’in stadinda Besiktas Baskanina parmagi ile tehdit eder bir sekilde davranista bulundu. TFF Baskani böyle davranirsa kulüp baskanlari da böyle davranabiliyor” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA