Tavsanlili Karateciler Dünya'nin Zirvesinde

Kütahya’nin Tavsanli ilçesinden dünya sampiyonluguna yükseldiler.

Italya’nin Venedik sehrinde, Dünya Karate Federasyonu tarafindan organize edilen, 81 ülkeden 4 bin 200 sporcunun katildigi Karate 1 Dünya Gençlik Ligi’nde Tavsanlili sporcular kendi kategorilerinde finale yükselerek tarihi bir basari elde ettiler. U14 Kadin Kata kategorisinde yarisan sporculardan Nimet Berra Karakuzu ve Elizan Saglam, tüm rakiplerini geride birakarak finale yükseldiler.

Finalde iki Türk sporcunun da Karate antrenörü Mustafa Ogulcan Alimci’nin ögrencileri, Tavsanli Belediyesi Spor Kulübü sporculari olmasi ayri bir gurur ve sevinç yasatti.

Finalde sporcular olaganüstü performans sergiledi. Finalin sonucunda Elizan Saglam sampiyon olurken Nimet Berra Karakuzu da ikinci oldu.

Ogulcan Alimci, elden edilen basari ile ilgili duygularini su sekilde ifade etti: "Bu yarismaya 14 sporcu, 2 antrenör ve 1 idareci olarak tamamen kendi imkanlarimizla katilim gösterdik. Ekibimizdeki diger sporcularimiz da sehrimizi ve ülkemizi en iyi sekilde temsil etmis ancak madalya sansi bulamamislardir. Bizlere destek olan herkese tesekkür ediyoruz. Bu olaganüstü basarinin öncesinde yine 2023 yilinda, Türkiye Çocuklari Karate Sampiyonasi’nda bu iki sporcumuz finale çikarak yine büyük bir basariya imza atmislardi. Ayni zamanda yine bu iki sporcumuz milli sporcu olup, Balkan Sampiyonalarinda ikincilikleri ve üçüncülükleri bulunmaktadir. Ögrencilerimiz an itibariyla kendi kategorilerinde dünyanin en iyi iki sporcusu olarak tarihe geçtiler.

Dünya çapinda Ferdi branslar arasinda en yogun katilimli ve en prestijli sporu olan Karate sporunda, Tavsanli’dan iki çocugumuzun çikip, tüm rakiplerini geride birakip böyle büyük bir basari elde etmesi ise bizim için muhtesem bir durum."

Sampiyonlarin antrenörü olan Mustafa Ogulcan Alimci’nin da sporculuk kariyerinde 2008 Yili Dünya Gençlik Ligi Sampiyonlugu ve 2009 Yili Ümit, Genç ve U21 Dünya Karate sampiyonlugu bulunuyor.

Kaynak: İHA