Giresunspor Baskani Yamak'tan Camiaya Destek Çagrisi

Giresunspor Baskani Nahid R. Yamak, siyasilere, is adamlarina ve camiaya destek çagrisi yapti.

Trendyol 1. Lig ekibi Giresunspor’un Kulüp Baskani Nahid R. Yamak, kulübe destek olunmasi için siyasilere, is adamlarina ve camiaya çagrida bulundu. Yamak, yaptigi açiklamada, “25 Subat’ta çok zorlu bir süreçte bitik bir ekonomiyle batmis bir kulübü devralarak yönetim kurulundaki arkadaslarimizla bir mücadeleye girdik. Bugüne kadar 160 milyon liranin üzerinde ödeme yaparak, kulübün borcunu ödedik. Ancak buna ragmen küme düstük. Giresunlu gençlerimizi A Takima çikartarak 11 evladimizi profesyonel yaptik. Ve bu ligde mücadele etmeye çalistik. Ancak tüm çabalarimiza ragmen ne yazik ki 3 puanimiz silindi. Tabi bu 3 puanin silinmesinin nedeni geçmisten gelen 55 oyuncuya olan borcumuz. Bu 55 oyuncunun 12 tanesinden muvafakatname alamadigimiz ve 100 milyon civarindaki vergi ve sigorta borcundan dolayi 3 puanimiz silindi” dedi.



“Transfer tahtasi için 60 milyon lazim”

Kulübün içinde bulundugu durumla mücadele etmeye hazir olduklarini belirten Yamak, “Biz sonuna kadar mücadele etmeye haziriz ancak bunu tüm Giresunlular ile birlikte yapmak zorundayiz. Su an da Giresunspor’un toplam borcu 350 milyon lira bunun 100 milyon lirasi vergi ve sigortaya ait olan borç. 250 milyon lirasi ise alacakli oyuncular ve kulübün mevcut borçlarinin tamamini olusturuyor. Transfere engel olan borç ise 120 milyon lira. Su an Giresunspor kulübünün transfer tahtasini açabilmesi için ihtiyaci olan miktar 60 milyon lira bu miktari buldugumuz takdirde transfer tahtasini açabiliyoruz” diye konustu.



“Kurtulus yolu buysa kayyuma birakalim”

“Tribünlerimize seyirci gelmiyor” diyen Yamak, “Ben burada bir kötü aramiyorum bana defaten sordular. Hiçbir siyasi çikip devletin varligini kulübe aktaramaz bunu çok iyi biliyoruz. Ancak bizim siyasilerimiz bunun yerine bizlere sponsorluk noktasinda destek bulabilirler bunu da biliyoruz. Bugün artik bu konuda son dönemin içerisindeyiz. Burayi 2 milyon Euro ile kurtarabiliriz. Ben hepinizden buranin kurtulusu için destek bekliyorum. Bende olmayabilirim eger kurtulus yolu buysa kayyuma birakalim gerekirse Valimiz yönetsin ama biz Giresunspor’u kurtaralim, buradan sizin yardimlarinizi ve desteklerini bekliyorum” ifadelerini kullandi.

“Hep birlikte basarabiliriz”

Girsesunspor taraftarlarina seslenen Baskan Yamak, “Benim bu zor dönemi hep birlikte asabilecegimize olan inancim tam! Bizim gönlümüz temiz, paramiz temiz, kalbimiz temiz biz kurtulus savasinda iki gönüllü alayiyla mücadele vermis atalarin torunlariyiz. Bu zorluklarinda üstesinden gelebilecek güce ve kudrete sahibiz. Bütün Giresunlulara ve Giresunsporlulara sesleniyorum; Sakin pes etmeyin! Sakin takiminizi yalniz birakmayin! Bu takimi kurtarmak için sonuna kadar mücadele edecegiz, kanimizin son damlasinda kadar savasacagiz. Transfer tahtasini açmak sadece oyuncu almak demek degil ayin zamanda kulübümüzün borcunu azaltip, yönetilebilir hale getirmek için de çok önemlidir" cümlelerini kullandi.

“Hiçbir sey için geç kalmis degiliz”

Çotanaklarin Baskani Yamak, açiklamasini söyle tamamladi:

"Buradan herkese bir kez daha çagrida bulunmak istiyorum hala hiçbir sey için geç kalmis degiliz. Is adamlarimiz, siyasilerimiz, mülki amirlerimiz ve tüm camiamiza sesleniyorum. Kulübümüze gelir getirecek reklam ve sponsorluk ve loca alimi destekleri ile yanimizda yer almanizi diliyor ve istiyoruz. Büyük Giresunspor camiasi; Lütfen Giresunspor kongre üyesi olalim, kombine alarak tribünde takimimiza olan destegimizi artiralim, Çotanak Store magazamizdan alisveris yaparak çotanak armaya destegimizi sürdürelim. Çagrimiz sadece sehrimizde ve ülkemizde yer alan Giresunspor sevdalilarina degil, yurt disinda da bulunan kalbi çotanak arma için atan herkesedir.”

Kaynak: İHA