Marius Sumudica Açiklamasi 'Ikinci Yarinin Basinda Gol Yiyince Kontrolü Kaybettik'

Gaziantep Futbol Kulübü Teknik Direktörü Marius Sumudica, 3-1 maglup bitirdikleri Trabzonspor maçinin ardindan, "Ikinci yarinin basinda gol yiyince kontrolü kaybettik" dedi.

Gaziantep Futbol Kulübü, Trendyol Süper Lig’in 15. haftasinda sahasinda Trabzonspor’a 3-1 maglup oldu. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda Teknik Direktör Marius Sumudica açiklamalarda bulundu.

Sahalarinda maglup olduklari için üzgün olduklarini söyleyen Sumudica, "Aslinda ilk yari çok kötü oynamadik ve rakibi iyi kapattik ama ikinci yarinin hemen basinda golü yedik. Oyuncularimi uyarmistim. Ama zorlu bir takima karsi oynadik. Üst üste goller yiyince oyunu kontrol edemedik" diye konustu.



"Taraftarlarin tepkiyi Sumudica’ya degil baskalarina göstermeleri lazim"

Maç sirasinda taraftarlarin tepkisi ile ilgili de konusan ve kendisine tepki gösterilmesinin yanlis oldugunu vurgulayan Sumudica, "Taraftarlarin tepkisini de anliyorum ama tepkiyi Sumudica’ya degil baskalarina göstermeleri lazim. Ben buraya gelince 15 puan topladim, 10 gol yemis, 1 gol atmisti takim. Bu takimi ben kurmadim. Taraftarlarin bu takim neden oynamiyor tepkilerine söyle cevap vereyim; bu takim 3 yil önce iyi oynarken takimi ben kurmustum. Su an için taraftarin bize destek olmazi lazim. Bu takimin 7-8 transfere ihtiyaci var. Yoksa ligde kalma sansimiz çok az" ifadelerini kullandi.

Sumudica’da 3 yerli oyuncu kuralina tepki gösterdi

Ligde uygulanan 3 yerli oyuncu kurali nedeniyle kadro kurmakta ve degisiklik yapmakta zorlandiklarini da ifade eden Sumudica, "Bugün Ogün’ü degistirmek istiyordum ama 3 yerli kurali nedeniyle o mevkiiye koyabilecegim baska oyuncu yoktu. Furkan sakat, orta sahada baska oynayacak Türk oyuncumuz yok. Mustafa’yi sag bekte kullaniyoruz ama esas mevkiisi ön taraf. Ertugrul ve Arda stoper, Ogulcan zaten sahadaydi" seklinde konustu.



"Türkiye’nin genel problemi herkes futbolu biliyor ve herkes teknik direktör"

Kendisine yönelik elestirilere cevap veren ve Gaziantep ekibiyle 3 yil önce çok basarili islere imza attiklarini söyleyen Rumen teknik adam, "Türkiye’nin genel problemi herkes futbolu biliyor ve herkes teknik direktör. Üç yil önce takim çok iyi giderken ben takimdan gönderildigimde neden taraftarlar tepki göstermedi. Ben ilk geldigim yil 8. olduk, sonraki sezon 3. iken takimdan ayrildim. Toplam 20 maç araliksiz gol attik, kendi sahamizda kaybetmeme serisi yakaladik. Simdi bunlarin sorumlusu ben miyim? Baskanla ve yönetimle toplanti yapar miyiz bilmiyorum ama ben para için degil, bu takim için buradayim" dedi.



"En az 6-7 transfer yapmazsak isimiz zor"

Takimin ligde kalabilmesi için devre arasi en az 6-7 transfere ihtiyaç oldugunu belirten Sumudica, "Devre arasinda en az 6-7 transfer yapmazsak isimiz zor. Nita bugün çok iyi oynadi, Dragus kötü bir futbolcu mu? Ben burada olmasaydim bu oyuncular buraya gelmezdi. Futbolculari elestirmek isteyenler, beni elestirmek isteyenler bunu yapabilir ama bu takimi ben kurmadim. Bugün sistemsel bir degisiklik yaptik. Bu oyunla Kasimpasa maçinin ikinci yarisinda 8 dakikada 2 gol attik. Bugün de bu sistemle oynadik. Bugünkü maçta da farkli sistemle baslasaydik sonucun farkli olacaginin garantisi var miydi? Transfer döneminde istedigim futbolcular gelirse ligde kalacagiz" diye konustu.

Kaynak: İHA