Abdullah Avci Açiklamasi 'Geçen Haftaki Maglubiyetten Sonra Deplasmanda Kazanmak Çok Önemli'

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, Gaziantep Futbol Kulübü maçinin ardindan, "Geçen haftaki maglubiyetten sonra deplasmanda kazanmak çok önemli" dedi.

Trabzonspor, Trendyol Süper Lig’in 15. haftasinda deplasmanda Gaziantep Futbol Kulübü’nü 3-1 maglup etti. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Teknik Direktör Abdullah Avci, zorlu bir deplasmanda galip geldikleri için mutlu olduklarini söyledi.

Abdullah Avci, "Ligde degisik formasyonlarda oynayan Gaziantep FK’ya karsi ciddi bir sekilde oyun organizasyonu olarak hazirlandik. Hepsini nasil karsilariz? Oynarken de organizasyonlarimiz nasil yapariz diye hem analizlerde hem pratikte uyguladik, çalistik. Bugün itibariyla maçin genel degerlendirmesini yaptigimizda, ilk 20-25 dakika oyuna girmek kolay olmuyor, özellikle deplasman olunca. Yani rakip için de ayni sey geçerli. Dengeli bir oyun vardi ama 20-25’ten sonra özellikle maç 2-0 olana kadar 7-8 tane net pozisyon, rakibin kalecisinin de kurtardigi pozisyonlar var. 2-0’dan sonra oyunu tamamen dogru oynayan, teknik kapasitesi yüksek, topa sahip olan, atak sonuçlandiran ve pozisyona girip kaçiran bir takim kimligine büründük. Sonrasinda da 3. golü bulduk. Daha farkli olabilirdi. Edin bugün 6-7 tane asist yapabilirdi. Bugün bütün takim, saha planini, çalistigimiz organizasyonlari, rakip arkasina kosulari çok dogru uyguladilar ve bunun bugün karsiligini aldik. Geçen haftaki maglubiyetten sonra böyle bir maçi deplasmanda kazanmak bizim için önemliydi" diye konustu.



"Trabzonspor’un basinda 100. lig maçina çikmak beni gururlandirdi"

Trabzonspor’un basinda 100. maçina çiktigini da hatirlatan Avci, "Bugün kendi adima Trabzonspor’un basinda 100. lig maçina çikmisim. Trabzonspor’da her teknik adami gururlandirir 100 maça çikmak. Onun için yani iyi ki Trabzonspor var diyorum. Her zaman onun için biz büyük ve güçlü bir aileyiz. Trabzonspor’un, Trabzon sehrinin nasil bir oyun istedigini çok net bilen ve bunu daha evvelden ekibiyle gerçeklestirmis bir teknik direktörüm. Zaman zaman inislerin çikislarin oldugu bir dönemi hep beraber yasayacagiz. Simdi hem yarisirken hem sonuç alirken hem de organizasyonumuzu gelistirmeye çalisacagiz. Bugün oyuncularimi bütün oyun planlarina sadik kaldiklari için, oyun içinde kaldiklari için tek tek isim vermeden hepsini tebrik ediyorum. Rakibe de bundan sonraki maçlarinda basarilar diliyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA