Necla Güngör Kiragasi Açiklamasi 'Takimimla Gurur Duyuyorum'

A Mili Kadin Futbol Takimi Teknik Direktörü Necla Güngör Kiragasi, Litvanya galibiyetin ardindan, "Takimimla gurur duyuyorum" dedi.

UEFA Uluslar C Ligi 5. Grup maçinda Litvanya’yi maglup eden A Milli Kadin Futbol Takimi’nda Teknik Direktör Necla Güngör Kiragasi, karsilasma sonrasinda açiklamalarda bulundu. Maçin basindan sonuna dek üstün bir oyun sergilediklerini belirten Kiragasi, "Temel düsüncemiz, kendi oyunumuzu rakibimize kabul ettirmekti. Bunu da ilk dakikadan itibaren basardik. Bunun sonucunda da ilk golü ve ikinci golü son derece hizli bulduk. Geçis oyunlarini iyi gerçeklestirdik. Hava gerçekten çok soguktu. Zeminde kar vardi. -5 derecede havayla ve rakiple mücadele etmek hiç kolay degildi. Ancak oyuncularima tesekkür ediyorum ki bunu çok iyi basardilar. Maçin basindan sonuna kadar istekli bir oyun sergilediler. Bu durum gelisimimiz için çok büyük önem tasiyor" diye konustu.



"İçelli taraftarlari maça bekliyoruz"

UEFA Uluslar Ligi’nde B Grubu’nu garantilemelerine ragmen Litvanya karsisinda 1 saniye bile rehavete kapilmadiklarini belirten Kiragasi, "Rehavete kapilmama olgusu da çok önemli. Bizim oyuncularimiz konsantrelerini hiçbir sartta bozmuyorlar. Oyuna odaklaniyorlar ve hep gelismek istiyorlar. Türkiye’de kadin futbolunun son dönemde yakaladigi çikisin aslinda temel sebebi de bu. Gerçekten oyuncularimla son derece gurur duyuyorum. Simdi önümüzde İçel’de oynayacagimiz Gürcistan maçi var. Ayni ciddiyet ve konsantrasyonla İçel’de rakibimizin karsisina çikacagiz. Buradan İçelli taraftarlarimiza da seslenmek istiyorum. Önce Elazig’da, ardindan Çorum’da kadin futbolunda milli takimlar düzeyinde seyirci rekoru kirildi. Bu rekorun simdi İçel’de kirilmasini bekliyoruz. 5’te 5 yapip; B Ligi’ne yükselip gelen bir Milli Takimimiz var. Bizleri yalniz birakmasinlar. Taraftarlarimizi bu güzel karsilasmaya bekliyoruz. Güzel basladik, insallah güzel bitirecegiz" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA