Hatayspor-Antalyaspor Maçinin Ardindan

Trendyol Süper Lig’in 14. haftasinda Hatayspor, İçel Stadyumu’nda konuk ettigi Antalyaspor ile 3-3 berabere kaldi. Maçin ardindan teknik sorumlular karsilasmayi degerlendirdi.

Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Antalyaspor Teknik Sorumlusu Joao Tralhao, bu maçin zor olacagini önceden bildiklerini belirterek, "Buna göre hazirlanmistik. Süper Lig’de maçlar gerçekten çok zor geçiyor. Biz de burada oynadigimiz her maça bir final olarak bakiyoruz. Bu maçta bizim için farkli degildi. Takimimiz gerçekten bugün iyi bir karakter gösterdi. Takimimizin bugün oynadigi oyunu bir kelimeyle söyleseydim ’karakter’ kelimesini kullanirdi. Çünkü çok organize ve iyi olan bir takima karsi, bireysel anlamda yetenekli oyunculara sahip bir rakibe karsi oyuncularimiz oynamalari gerektigi gibi, oyunun içindeki dalgalanmalara vermesi gerektikleri reaksiyonlara uygun tepkiler verdiler. Bugün takimim hakkinda çok fazla elestiri yapmam mümkün degil. Takimiz gerçekten maç içinde gösterdigi mücadeleyi herhangi bir hesap makinesine koyup hesaplamamiz mümkün degil. Yüklü bir performans gösterdiler. Bizim için gelecek adina umut verdiler. Çünkü son 10 dakikada kaleye, kaleci olmayan birisi geçti. Kaleye geçmek için birçok oyuncu istekte bulundu. Bu bile bizim için ne kadar iyi bir takim oldugumuzun bir göstergesidir. Kaleye geçen oyuncumuz bizi cesaretlendirdi. Oyunun kirilma ani dedigimiz o anda, belki bizim 3 puani arayacagimiz bir anda kaleye geçen oyuncu gerçekten bizi cesaretlendirdi. Maçin iyi yönleri oldugu kadar bizim açimizdan kötü yönleri de vardi. Ayni olay rakibimiz içinde geçerli. Zaten maçin sonucuna bakan insan bu maçin gerçekten bir tarafa dogru gittigini düsünmezdi. 2 takimin da maçi kazanmak için ne kadar mücadele ettigini sonuçtan görebiliriz. Kalecimizin de durumunun nasil oldugunu henüz bilmiyorum. Saglik ekibimiz durumunu degerlendiriyor. Umarim en kisa sürede aramiza tekrardan döner ve onu kaybetmeyiz. Son dakikalarda kalecimizi kaybetmek istemezdik. Belki 3 puan alabilirdik. Buraya 3 puan almaya gelmistik" dedi.



"Çok iyi oynadik"

Hatayspor Teknik Direktör Yardimcisi Gökhan Kagitçioglu ise çok iyi oynadiklari bir maçi geride biraktiklarini kaydederek, "Bütün ev sahibi oldugumuz maçlarda oldugu gibi yine oyunu forse ettik. Çok dinamik oynadik ve öne de geçtik. Ilk yarida rakibimiz bir pozisyonda gol bulduk. Ikinci yarida da 2 isabetli sutlarinda gol buldular. Biz sonuçtan çok üzgünüz. Yani çok fazla kazanmayi hak ettigimiz bir geceydi. Çok iyi oynadik ama sanssiz goller yedik. Maçin basindan sonuna kadar bütün takdir haklarini rakip taraftan kullanan bir hakem vardi. Inanin lig basladigindan beri ne biz ne de yönetim hakemler hakkinda enerjimizi harcamak istemedik. Çünkü biz zaten çok fazla göçebe hayat yasadik. Enerjimizi takimimiza aktarmak istiyoruz. Bugün maçin basindan sonuna kadar bütün takdir haklarini rakip takim hakkinda kullanan bir hakem vardi. Ikinci golden önce bize verilmeyen bir penalti var. Arkasindan rakibimizin penalti pozisyonu yanlisti diye düsünüyoruz" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA