Dondurucu Havaya Aldiris Etmeyen KYK Ögrencileri Top Kosturdular

Gençlik ve Spor Bakanligi Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlügünce düzenlenen 2023-2024 Kredi Yurtlar Genel Müdürlügü Futbol Turnuvasi Bayburt Erkek Ögrenci Yurdunda barinan üniversiteli gençlerin katilimiyla renkli görüntülere sahne oldu. Daha çok iklim olarak sicak illerden Bayburt’a okumaya gelen gençler soguga, üsümeye aldiris etmeyip, dondurucu havada top kosturdular. Yaklasik eksi 10 dereceye kadar düsen hava sicakligi ise gençlerin futbol hevesine engel olamadi.

Profesyonel lig maçi gibi düzenlenen turnuvada lisansli hakemler, saglikçilar sahada hazir bulundular. Turnuvayi izlemeye gelen Spor Bilimleri Fakültesi ögrencileri, yedek kulübesinde yerlerini alarak destekledikleri takima yer yer taktikler vererek, tezahüratlar ederek maç bitimine kadar arkadaslarina desteklerini sürdürdüler. Kendileri için hazirlanan formalari giyindikten sonra maçin oynanacagi semt sahasina gelen ögrencilerin son kontrolleri TFF lisansli hakemlerce yapildi. Maç öncesi iki takimin kaptanlari da centilmenlikte bulunarak birbirlerine basarilar dileyip, sarildilar. Agirlikli olarak Diyarbakir, Mardin, Batman, Sanliurfa, Gaziantep gibi sicak illerden Bayburt’a üniversite okumaya gelen Spor Bilimleri Fakültesi ögrencileri, Bayburt’un soguk havasina aldiris etmeden maç oynayip, gönüllerince eglendiler. Keyifli vaktin geçirildigi, yer yer kazalarin, sakatliklarin yasandigi turnuvayi ise Kadirhan Yilmaz, Firdevs Kilinç, Ümmühan Yavuz üçlüsü yönetti. Bayburt2 ve Bayburt10 olarak iki takima ayrilan ögrenciler, dondurucu havada seyir zevki yüksek bir maç oynadilar. Maça hizli baslayan Bayburt10 takimi ilk yariyi 2-0 önde bitirdi.

"Hava soguk, yürekler sicak"

"Hava çok soguk ama yürekler gayet sicak" diyerek konusan Kadir Bayram isimli ögrenci, "Bugün KYK’nin düzenledigi futbol turnuvasina hep beraber eslik ediyoruz. Hava çok soguk ama yürekler gayet sicak. Skorbordu görüyorsunuz, destekledigim takim 2-0 önde. Ikinci yariyi hep beraber izlemeye devam edecegiz, galibiyeti insallah hep birlikte kutlayacagiz. Farkli farkli sehirlerden arkadaslar edindik, bizler için çok güzel bir ortam oldu" ifadelerini kullandi.

Takim olarak kendilerine güvendiklerini, maçi rakip takima vermeyeceklerini belirten Bayburt10 takiminin kalecisi Ömer Asim Dogrul isimli ögrenci, "Yurtlar arasi düzenlenen turnuvaya katilim sagladik. 13 takim olduk, kendimize güveniyoruz. Sanliurfa, Mardin, Diyarbakir gibi çesitli illerden gelen kardeslerimizle farkli takimlar olusturduk ve turnuvada mücadelemizi sürdürüyoruz. Bayburt10 takimi olarak kendimize güveniyoruz, maçi rakip takima vermeyecegimize inancimiz tam" dedi.

"Asiri soguk bir hava var ama bizler keyifli vakit geçiriyoruz"

Turnuvayi düzenleyen Gençlik ve Spor Bakanligina tesekkür eden Murat Basaran isimli ögrenci ise, "KYK’lar arasi futbol turnuvasi güzel bir sekilde devam ediyor. Öncelikle bu turnuvayi düzenleyen Gençlik ve Spor Bakanligina çok tesekkür ederiz. Su an seyir zevki yüksek bir maç oynaniyor, hava asiri soguk ama bizler keyifli vakit geçiriyoruz. Insallah maçi kazanacagiz" diyerek konustu.

Turnuva 5 golle bitti

Ilk yariyi 2-0 önde bitiren Bayburt10 takimi ikinci yariya hizli basladi.

Ikinci yari ise 3 gol daha atan Bayburt10 takimi, rakibi Bayburt2 takimina 5 fark atti. Hakemin maçi bitirmesiyle beraber maç sona ererken, Bayburt10 takimi,Bayburt2 takimini 5-0 maglup etti. Maçi kazanan Bayburt10 takimi oyunculari saha kenarinda bekleyen arkadaslariyla birlikte saha içinde kutlama yaptilar. Kutlamalarin ardindan, soguk havada oynanan turnuva sona erdi.

Kaynak: İHA