Tilbe Senyürek Açiklamasi 'Rakip Seçebilecek Lüksümüz Olmadigini Düsünüyorum'

A Milli Kadin Basketbol Takimi’nin oyuncularindan Tilbe Senyürek, Slovakya maçinin ardindan, “Rakip seçebilecek lüksümüz olmadigini düsünüyorum” dedi.

FIBA 2025 Kadinlar Avrupa Sampiyonasi Elemeleri F Grubu ilk maçinda A Milli Kadin Basketbol Takimi, Slovakya’yi 75-40 yendi. Maçin ardindan Ayse Cora, Tilbe Senyürek ve Kadin A Milli Takim Yardimci Antrönörü, Hasan Firat Okul açiklamalarda bulundu.

“Slovakya’ya geçen yaz guruplarda yenilmistik bizim için ayri bir önemi vardi”

Inanilmaz bir seyirci atmosferi önünde oynadiklarini söyleyen Ayse Cora “Izmit’te biz kendi kulüp maçimiz da çok güzel seyirci oluyor. Ben Ankara’da da Istanbul’da da oynadim milli takim maçlarina çiktim bugünkü milli takim atmosferi inanilmazdi. Salondaki merdivenler bile görülmüyordu, tiklim tiklim doluydu. Hatta 5 bin kisilikmis salon ama 7 bin küsur kisi gelmis. Tüm Türk halkina armagan ediyoruz bu galibiyeti. Izmit halkina çok tesekkür ediyoruz. Bizim için çok önemli bir galibiyetti. Çünkü Slovakya’ya geçen yaz guruplarda yenilmistik. Bizim için ayri bir önemi vardi bu maçin. Izmit halkinin karsisinda, televizyonda bizi destekleyen herkese çok tesekkür ediyoruz, bu galibiyeti onlara armagan ediyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yili tekrardan kutlu olsun yarin da 10 Kasim. Bugün tabii seviniyoruz ama yarin yasimiz ve üzüntümüz çok derin her yil oldugu gibi, tarifi çok zor duygular. Galibiyetle ayrildiginiz için mutluyuz” dedi.



“Rakip seçebilecek lüksümüz olmadigini düsünüyorum”

Farkin bu kadar yüksek olmasini taraftara borçlu olduklarini dile getiren Tilbe Senyürek, “Keske her maç evimizde olsa da taraftarimizla böyle özgüvenli, seyirci zevki yüksek maçlar oynayabilsek. Izmit müthis bir taraftar getirmis. Onlarin önünde bu galibiyeti alabilmek, eleme maçlarini galibiyetle farkli baslayabilmek bizim için önemliydi, öyle de oldu. O yüzden çok mutluyuz. Oynamadigim 3 yil var açikçasi sakatliklardan dolayi. Çok daha fazla olurdu ama önemli olan bu sayinin içerisinde ne kadar basari oldugu. Açikçasi çok fazla milli oldum ama daha bir madalya yok. Istiklal Marsi’ni okurken açikçasi tüylerim diken diken oldu ama bir yandan da bir buruk hissettim. Çünkü bu millete bu taraftara, bu marsa layik olmamiz gerektigini düsündüm. Bir inisteyiz bir çikis yakalamamiz lazim. Skor güzel ama bizim 2025 sampiyonasina fire vermeden gitmemiz lazim ve orada artik kadin basketbol milli takiminin gerektigi yerde hak ettigi basariyi ülkemize getirmek zorundayiz. Böyle bir sorumluluk hissediyorum. Çok mutluyum ama yol çok uzun. Bizim çok daha büyük seyler yapmamiz gerekiyor. Biz bir çikmaza girdik o yüzden rakip seçebilecek lüksümüz olmadigini düsünüyorum. Ben potansiyelimize çok güveniyorum ama deplasman maçlari ya da büyük sampiyonalar evde oynadigimiz gibi olmuyor. Zorlu sinavlari iyi geçemedik o yüzden simdi böyle farkli bir galibiyetin üstüne biz üçte üç yapacagiz, kesinlikle birinci çikacagiz demek olmaz. Bizim maç maç hazirlanip rakip seçmeden 2025 Avrupa Sampiyonasi’na en iyi sekilde gidip artik orada ülkemizi gururlandirmamiz gerektigini düsünüyorum” diye konustu.



“Her zaman takima destek olduklarini gösterdiler

Kadin A Milli Basketbol Takim Yardimci Antrönörü Hasan Firat Okul ise, “Izmit halkinin bu maça yogun ilgi gösterecegini hepimiz biliyorduk. Bugün sadece buraya gelmeleri degil yaptiklari destek gerçekten degerliydi. Her zaman takima destek olduklarini gösterdiler. Yaptiklari tribündeki sov bayraklar gerçekten mükemmeldi. Gurur duyuyorum 5 yildir buradayim, Izmit halkinin basketbolunun ne kadar sevdigini ve ne kadar basketbola deger verdigini görmek bütün federasyonun ve Türkiye’deki herkesin bunu görmesi bizim için çok mutluluk vericiydi. Kazandik darisi kulübümüzün basina” seklinde konustu.

Kaynak: İHA