Fatma Kaplan Hürriyet'ten Hidayet Türkoglu'na Çagri

A Milli Kadin Basketbol Takimi’nin Izmit’te Slovakya ile oynadigi karsilasma sürecinde ev sahipligi yapan Izmit Belediye Baskani Fatma Kaplan Hürriyet halkin maça olan ilgisine dikkat çekerek, “Bütün milli maçlarin Izmit’te oynanmasini istiyoruz” dedi

Süper Lig’de kadin basketbol takimiyla mücadele eden, takimin oyuncusu ve basantrenörü milli takimda görev yapan Izmit Belediyespor’un en büyük destekçisi olan Izmit Belediye Baskani Fatma Kaplan Hürriyet bütün milli maçlarin Izmit’te oynanmasini isteyerek Türkiye Basketbol Federasyonu Baskani Hidayet Türkoglu’na çagrida bulundu. Baskan Hürriyet, “Bugün çok güzel bir gün. Milli takimimizi agirladik. Böyle bir maça ev sahipligi yapmak bizim için çok kiymetli. Özellikle Izmit Belediyespor kadin takimimizin kentte olusturdugu hava, basarilari, kentin müthis sahiplenmesiyle birlikte federasyondan hep milli maçlardan bir tanesini Izmit’e almasini rica ediyorduk. Çok sükür geçen dönem oldugu gibi bu dönemde de bir maçin Izmit’te oynanmasi mümkün oldu. Biz de ev sahipligi yapiyoruz. Ciddi bir çagri da yaptik. Ki halkimizin bu maçlara ilgisini, salon sporlarina olan ilgisini de biliyoruz. Salon gösteriyor ki bu heyecani en yürekten, en güzel sekilde halkimiz paylasiyor. Müthis bir kalabalik müthis bir heyecan var. Biz tabii bu maçta daha da gururlu ve mutluyuz. Hem basantrenörümüz Firat Okul, hem de sporcumuz Ayse Cora da milli takimda görev aliyor. Bizim için ayri gurur. Daha keyifle izliyoruz. Takimiz da basarili maç çikardi. Bu da çok güzel.

“Bütün maçlarin burada oynanmasini istiyoruz”

Buradan sayin federasyon baskanimiza, sayin Hidayet Türkoglu’na da özellikle mesaj göndermek istiyorum. Salonu ve Izmit’in sahiplenmesini görüyorsunuz. Izmit’in basketbola ve kadin takimlarina olan ilgisini de herkes görüyor. Böylesine muhtesem bir atmosfer. Biz bütün maçlarin burada oynanmasini istiyoruz. Bu konuda herkese destek vermeye, sahip çikmaya haziriz. Özellikle kadin basketbol olmasi, bizim de Izmit Belediyespor kadin basketbol takiminin basarilari ortada. O yüzden de buradaki ilginin de sebebi çok büyük. Insallah Izmit daha fazla milli maçlarda tercih ediliriz. Ev sahipligi yapmaktan onur duyuyoruz. Kentimize sahiplenmeleri için tesekkür ediyoruz. Takimimiza büyük basarilar ve yolun sonunda sampiyonluk diliyoruz” sözlerini kaydetti.

Kaynak: İHA