Recep Uçar Açiklamasi 'Son 11 Maçtir Yenemedigimiz Alanyaspor'a Karsi Galibiyetimiz Çok Degerli'

Kayserispor Teknik Direktörü Recep Uçar, Alanyaspor maçi sonrasinda yaptigi açiklamasinda “Son 11 maçtir yenemedigimiz Alanyaspor’a karsi galibiyetimiz çok degerli” dedi.

Trendyol Süper Lig’in 11. haftasinda Kayserispor, sahasinda Alanyaspor’u 1-0 maglup etti. Mücadele sonrasi düzenlenen basin toplantisinda degerlendirmelerde bulunan Kayserispor Teknik Direktörü Recep Uçar, geçen seneden beri üst üste ilk defa galibiyet alindigini belirterek, "Bizim adimiza bakildiginda ilklerin yasandigi bir gece. Bu sene ligde benim geldigim periyottan beri yedinci maçimiz. Maçin dördünü takimlarinin basina geçen yedi teknik direktörlere karsi oynuyoruz. Bugün de Fatih Hoca gelmisti Alanyaspor’da bizim adimiza gene bir ilklerden biriydi. Ikincisi son 11 maçtir galip gelemedigimiz 9 maglubiyet, 2 beraberlik aldigimiz Alanya takimina karsi aldigimiz galibiyet o anlamda çok degerli, anlamli bir ilk. O yüzden önemli. Üçüncüsü de geçen sene subat ayindan beri ilk defa üst üste üçüncü galibiyetimizi aldigimiz bir periyot. Bundan dolayi bugün ortaya koyduklari mücadele hirs, azim, taktiksel disiplin, oyun sadakatinden dolayi oyuncularimi yürekten kutluyorum. Oyuna gelirsek, söyledigim gibi yeni teknik adamlarin takimlarina karsi oyna birçok anlamda zorluklari vardir. Çünkü nasil bir oyunla karsilasacaginizi önceden kestiremezsiniz. Nitekim kadrolar elinize gelmeden bunu bilemiyorduk. Hazirligimiz farkli yöndeydi ama bugün tamamen farkli bir düzende çikan Alanyaspor vardi sezon basindan beri. Oyunlarinin aksine. Daha derinde bekleyen bir Birinci bölgede savunma yapan ama ciddi kontralar yapmayi hedefleyen genel prensipleri ana hedefleri bu olan bir Alanyaspor’a karsi oynadik. Oyuna bakarsak ilk yari belki yüzde 65 topa sahip olduk. Oyunu yönlendiren, kontrol eden taraf gibi gözüksek de ciddi geçisler verdigimiz ki dogru pozisyon alma oyuncularimizla konusmustuk, uyarmistik ama maalesef alamadigimiz bazi pozisyonlar oldu. Iki, üç tane net geçis pozisyonlari verdik. Daha çok üreten belki o anlamda Alanyaspor’du. Belki ilk oyunun basinda buldugumuz frikikten gol, VAR’dan dönmese belki oyun farkli yere de gidebilirdi ama sonrasinda devre arasindan biraz daha önde kalmak hedefimizdi ve nitekim de ikinci yariya baktiginizda daha önde oynayan bir Kayserispor takimi vardi. Genel olarak oyun çok kötü gitmiyordu. 60’a kadar oynadi. Daha sonrasinda 60’ta oyuncu degisikliginden sonra 4 dakika sonra Kemen ile buldugumuz golle öne geçtik. Ondan sonraki bölüm aslinda konusulmasi gereken bölüm böyle durumlarda genelde takimlar biraz geri çekilir ama biz oyunun uzatma dakikalari haricinde gene önde kalmaya çalisan, gol arayan bir Kayserispor takimi vardi sahada. Ondan dolayi oyuncularim da bu sebepten dolayi da ayrica tesekkür ediyorum” dedi.

Recep Uçar, zor bir takima karsi oynadiklarini söyleyerek, “Neticesinde çok zor olsa da çok iyi bir takima karsi oynadik. Çünkü Alanyaspor bundan önce, maç öncesi de söylemistim. Belki sadece Adana Demir ve Fenerbahçe maçlari disinda bütün maçlarda oyunun puani hak eden tarafti. Belki 10 puanin fazlasini hak eden bir ekipti. Bundan sonraki süreçte de çok basarili olacagini düsünüyorum. O yüzden böyle bir takima karsi alinan galibiyet çok degerli, çok anlamli. O yüzden herkese, emegi geçen herkese, ekibime oyuncularima bugün sayilari daha fazla gelen, artarak devam eden, ciddi anlamda bize destek veren Kayseri taraftarlarinin hepsine tesekkür ediyorum. Tebrik ediyorum. Galibiyetini, sevincini hep beraber yasasinlar Baktigimizda bizim Kayserispor olarak bundan sonra hep daha iyisini yapmak gibi bir hedefimiz var arkadaslar. Ayaklarimiz yere saglam basacak. Bizim bes gün sonrasinda Istanbul’da Kasimpasa maçimiz var ki bir puan altimizda olan bir takim. Baktigimizda oyuncularima en son milli takim arasinda sonraki dört maçla alakali hepsinden puan alma hedefi koymustuk oyuncularimizla beraber. Baktigimizda su anda üç maçta bunu gerçeklestirebildik. Bunun mutlulugunu yasiyoruz. Bu gece belki bunun mutlulugunu yasayacagiz ama yarindan sonra bizim için artik Kasimpasa hazirliklari baslayacak” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA