Paul Onuachu Açiklamasi 'Iptal Edilen Golde Faul Oldugunu Düsünmüyorum'

Trabzonspor’un Nijeryali futbolcusu Paul Onuachu, Fenerbahçe maçinda iptal edilen golüyle ilgili, "Iptal edilen gol pozisyonunda, temasim golün içinde olan bir hareket. Ama hakemler bu tarz kararlar verilebiliyor, bazen kolay fauller çalinabiliyor. Ama faul oldugunu düsünmüyorum" dedi.

Trendyol Süper Lig’in 11. haftasinda Trabzonspor deplasmanda karsilastigi Fenerbahçe’yi 3-2 maglup etti. Mücadelede bordo-mavili takimin ilk golünü atan Nijeryali futbolcu Paul Onuachu, karsilasma sonrasi basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Teknik Direktör Abdullah Avci’nin planina sadik kaldiklarini aktaran Onuachu, "Antrenmanlarda zaten neler yapmamiz gerektigini biliyorduk. Bugün de sahaya çiktigimizda hocamizin planina sadik kaldik, hocamizin bizden istediklerini sahada uygulamaya çalistik. Ben de buraya gelmeden önce takimimizin Fenerbahçe’ye karsi burada galibiyet alamadigini duymustum. Dolayisiyla bizim adimiza çok önemli bir galibiyetti. Tabii ki daha önceki röportajlarimda söylemistim; bu tür maçlarda her oyuncu oynamak ister. Ben de en iyisini yapmaya çalistim. Bu tür maçlar, Türkiye Ligi’nin seviyesini de gösteriyor. Rakibimiz kaliteli bir takim. Biz Trabzon için oynuyoruz, taraftarimiz için oynuyoruz. Onlari da bugün mutlu ettigimizi düsünüyorum" dedi.



"Iptal edilen golde faul oldugunu düsünmüyorum"

Hakem kararlari ile ilgili konusmayi sevmedigini aktaran 29 yasindaki forvet, iptal edilen golle ilgili, "Aslinda hakemlerle ilgili çok fazla konusan bir insan degilimdir. O iptal edilen gol pozisyonunda, temasim golün içinde olan bir hareket. Ama hakemler bu tarz kararlar verilebiliyor, bazen kolay fauller çalinabiliyor. Ama faul oldugunu düsünmüyorum" seklinde konustu.



"Elimden gelenin en iyisini vermeye çalisiyorum"

Kendi bireysel performansi ile ilgili konusan Nijeryali futbolcu, "Takim olarak hedefimiz 3 puan alabilmekti. Tabii ki gol atmak istersiniz ama öncelik buradan 3 puan alabilmek, galibiyetle dönebilmekti. Rakibimiz büyük bir takim veya orta sirada bir takim olarak degerlendirmeksizin her maça elimden gelenin en iyisini vermeye çalisiyorum. Ama hedefimiz taraftarimiza bu galibiyeti hediye edebilmekti" diye konustu.



"Kalitemin iyi oldugunu düsünüyorum"

Uzun boyunun sahada avantaj sagladigi ile ilgili gelen soruya Onuachu, "Uzun boylu olmak avantaj olarak bahsedilebilir, ben de boyumu kullanmaya çalisiyorum ama topla, ayakla kalitemin iyi oldugunu düsünüyorum. Bugün de bazi pozisyonlarda bunu gösterdigimi düsünüyorum" diyerek sözlerini noktaladi.

Kaynak: İHA