Abdullah Avci Açiklamasi 'Galibiyeti Trabzonsporlulara Ve Ertugrul Dogan'a Hediye Ediyorum'

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, 3-2 kazandiklari Fenerbahçe galibiyeti ile ilgili “Galibiyeti Trabzonsporlulara ve Ertugrul Dogan’a hediye ediyorum” dedi.

Trabzonspor, Trendyol Süper Lig’in 11. haftasinda deplasmanda karsilastigi Fenerbahçe’yi 3-2’lik skorla maglup etti. Maçin ardindan Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. "Final vuruslarini yapabilseydik oyunu daha önce koparabilirdik" diyerek sözlerine baslayan Abdullah Avci, “Basindan itibaren Fenerbahçe’ye karsi nasil oynariz nasil kazaniriz plani üzerinde çalisarak geldik. Fenerbahçe’nin kendi sahasinda özellikle 20-25 dakika gösterdigi baskidan nasil çikariz bunu düsündük. Ilk golde oyunu dalgalandirdik. Sonra Edin’in tersten ortasinda gol geldi. Ikinci gol geldi. Burada faul varsa bizim yedigimiz penaltida ayni yerde ayni kalede Onuachu’nun çekilen formasini soruyorum. Akan oyunda pek gol yemiyoruz. Kazanmak için gelmistik. Nasil kazanilmasi gerekiyorsa oynadik. Trabzonspor’un nasil oyuna ihtiyaci oldugunu biliyoruz. Özel bir maç kazandik. Gelisimimizi hizlandiracak maç kazandik. Kalitemizi arttirmamiz gerekiyor. Trabzonsporlularin nasil oyun felsefesi içinde olmasi gerektigini biliyorum. Oyuncularimi tebrik ediyorum. Buna çok inaniyorduk. Finalleri yapabilseydik oyunu daha önceden koparabilirdik. Kazandik mutluyuz. Çalismaya devam edecegiz” seklinde konustu.



“Samet Akaydin milli takim stoperidir”

Fenerbahçeli futbolcu Samet Akaydin’a Fenerbahçe taraftari tarafindan gösterilen tepki ile ilgili de konusan Avci, “Rakip takim oyuncusu da olsa son 2 maçta milli takimin oynayan stoperidir. Asist yapmis oyuncudur. Oyuncularimiza bu anlamda sahip çikarsak dogru olur. Üzüldüm. Inis çikis olabilir, o da daha iyisini yapmaya çalisacaktir” ifadelerini kullandi.

“Galibiyeti Trabzonspor taraftarina ve Ertugrul Dogan’a hediye ediyorum”

Galibiyeti Trabzonspor taraftarina ve baskan Ertugrul Dogan’a hediye ettigini ifade eden Avci, “Baskimizin siddetli devam etmesini istedik. 26 sene sonra burada kazanmak önemli. Bekleyerek degil baskili oyunla kazandik. Yeri geldi topa sahip olduk. Daha iyi olmamiz gerekiyor. 26 sene sonra olmasi güzel. Dünyadaki bütün Trabzonspor taraftarinin ne kadar mutlu oldugunu biliyorum. Onlarla çok iyi bir mutluluk yasadik. Galibiyeti onlara ve baskan Ertugrul Dogan’a hediye ediyorum” açiklamasini yapti.

“Oyun organizasyonlarimiz ile ayakta kalacagiz”

Kalitelerini adim adim yükselteceklerinin altini çizen Avci, “Kazanmak çok önemli. Gelisimimizi daha hizli tamamlamamiz gerekiyor. Yaristigimiz mücadele ettigimiz takimlarin kadro kaliteleri çok yüksek. Oyun organizasyonlarimiz ile ayakta kalacagiz. Kalitemizi adim adim arttiracagiz. Sakatlarin dönmesi ile daha iyi olacagiz. Daha iyisini nasil yapariz onlara bakiyoruz” degerlendirmesini yapti.

“Pepe tercihi dogru”

Pepe’nin ilk 11’de baslamasi ile ilgili gelen soruya, “Saglik, performans ve bilimden faydalanarak hareket ediyoruz. 2 hafta önce 15 dakika oynadi. Sonra 35 dakikalara çikardik. 45-60 arasi olasi oynama durumu vardi. Bunu önce mi sonra mi kullanacagimizi görüstük. Bakasetas, Pepe ve Trezeguet ile birebir görüstük. Bu süreleri planladik. Tercih bugün itibariyle dogru” cevabini verdi.

“Oyun olarak oyuncu olarak eksiklerimiz var”

Sampiyonluk hedefi ile ilgili gelen soruya Avci, “Galibiyetin keyfini çikarip yarindan itibaren Konyaspor maçini kazanmak en büyük hedef. Milli takim arasina girip tekrar çalisarak devam edecegiz. Kazandikça yol haritasi nereye gidecek görecegiz. Oyun olarak oyuncu olarak eksiklerimiz var. Bunu en iyi hale getirmeye çalisacagim. Bu bizi nereye tasiyacak görecegiz” yanitini verdi.

“Berat umarim daha iyisini yapar”

Berat Özdemir’in mücadeledeki performansini degerlendiren Avci, açiklamasini su ifadelerle noktaladi:

“3 sene önce sampiyonluk kadrosunu kurarken Berat’i almistik. Gelisme açik bir oyuncu. Potansiyeli var. Inis çikislar olabilir. Çok güzel duygular yasadik Berat ben gelmeden döndü. Benle çalisti oyunu kontrol edebiliyor. Baslarken Mendy’yi öne çikardik. Mendy de özel isler yapti. Berat iyi oyuncu gelisme açik umarim daha iyisini yapar.”

Kaynak: İHA