Riza Çalimbay Açiklamasi 'Bu Maçtaki En Büyük Sikintimiz Sakatliklardi'

Besiktas Teknik Direktörü Riza Çalimbay, sakatliklardan dolayi kadro kurmakta zorlandigini ve bunun sikintisini da Club Brugge karsisinda kötü sekilde yasadiklarini söyledi.

UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu besinci maçinda Besiktas, sahasinda Belçika temsilcisi Club Brugge’e 5-0 maglup oldu. Mücadelenin ardindan düzenlenen basin toplantisinda Besiktas Teknik Direktörü Riza Çalimbay, açiklamalarda bulundu.

“Takimin yüzde 70’i sakat”

Bu maça istedikleri sekilde hazirlanamadiklarini belirten Çalimbay, “Takimin yüzde 70’i sakat. Istedigimiz oyuncularla sahaya çikamadik. Herkesin yeri degisikti. Çogu arkadas baska mevkide oynadi ve istediklerini veremediler. Üzgünüz. Su an sakatliklarla ugrasiyoruz. Özelikle defansif oyuncularin hemen hemen hepsi sakat. Sabah buraya gelirken en son bir arkadasimiz daha sakatlandi, oynayamayacagini söyledi.

Bu maçtaki en büyük sikintimiz sakatliklardi. Avrupa Konferans Ligi’nde iddiamiz yok, elenmistik. Bizim en büyük hedefimiz lig ve Türkiye Kupasi. Bütün hedefimiz MKE Ankaragücü ve Fenerbahçe maçi. Sakat oyuncularimiz düzelirse istediklerimizi yapacagiz. Bir arkadasi orta sahadan alip stoper, bek oynamamis arkadasi bek yaptik, bunun sikintisini kötü sekilde yasadik” ifadelerini kullandi.

“Bugün sadece taraftara çok üzüldüm”

Riza Çalimbay, taraftarin her seyden önce sabretmesi gerektigine vurgu yapti. Çalimbay, “Ben bugün sadece taraftara çok üzüldüm. Bu maç 1-2 ay sonra olan bir maç olsaydi daha farkli olurdu. Elimizde gerçekten oynatacak oyuncu yok. Mazeret olsun diye söylemiyorum. Ben bu kadar sakatlik görmedim. Elimizdekilerle devreye kadar gitmemiz gerekiyor. Devreden sonra bazi degisiklikler olacaktir. Yeni gelecek yönetim degisiklikler yapacaktir. Onlarla da görüsecegim. Her türlü seyi yapmalarini isteyecegim, gerekli raporlari çikaracagiz. Düzelmesi gereken seyler var, bu mental de olabilir. Ama ben 3 maç oynadim, 3 maçtan da sakat çikti” seklinde konustu.



“Yeni baskan geldikten sonra olay bambaska dönebilir”

Tecrübeli çalistirici, 3 Aralik tarihinde yapilacak olaganüstü seçimli genel kuruldan sonra yeni gelecek yönetime gerekli bilgileri verecegini dile getirerek, “Su an 3 hafta oldu, 3 haftada çok sey gördük. Bazi seylerin degismesi gerekiyor. Seçim bittikten sonra raporumuzu hazirlayacagiz. Ben Besiktasliyim, Besiktas’in iyi olmasini istiyorum. Bu takimin düzelmesi gerekiyor. Önümüzde kritik maçlar var. MKE Ankaragücü maçini çok güzel sekilde bitirmemiz gerekiyor. Bugün ne Amir’i (Hadziahmetovic) ne de Gedson’u (Fernandes) oynatmak istiyordum. Korumaya çalistim ama mecburen oynattik. Birçok sey var. Gelen baskanimiza ayrintili sekilde raporu sunacagiz. Takimda iyi oyuncular var ama tam kapasitede degiller. Ben geleli kisa süre oldu, yeni yeni taniyoruz. Yeni baskan geldikten sonra olay bambaska dönebilir” cümlelerine yer verdi.

“Bu maç keske olmasaydi”

Kötü performanslardan dolayi kadro disi kararinin gelip gelmeyecegiyle alakali Çalimbay, “Kadro disi getirmesi için baska sebep lazim, o da zor. Bizim takim isirmiyor. Agresif degil, onu düzeltmemiz gerekiyor. Bunun farkindayiz. Zaten bütün takim beraber antrenman bile yapamadik. Geldik, baskanla görüstüm maça çiktim. Maçtan sonra milli takim arasi vardi, oyuncular dagildi. Sonra Sakarya’da hazirlik maçi oynadik. Ben iki maç istedim ama sakatliklardan dolayi iki maç oynama sansimiz yoktu. Milli maçlardan gelen arkadaslara da yüklenemedik, normal tempoyla çalistik. Mental olarak biraz düzelmislerdi, iyiydi. Ama bu maç keske olmasaydi. Ben hazirim da takim hazir degil” degerlendirmesinde bulundu.

“Benim çalistigim yerde direnç olamaz öyle”

Takim içerisinde herhangi bir problemin olmadigini da vurgulayan basarili çalistirici, “Benim çalistigim yerde direnç olamaz öyle. Böyle bir seyi kimse yapamaz. Ben kendi kararlarimi veririm. Baska bir sey mümkün olamaz. Oyuncularla didisme, karsi karsiya gelme gibi bir sey mümkün degil. Ben öyle seylere meydan vermem. Gerekirse kadro disi olur” diyerek sözlerini noktaladi.

Kaynak: İHA