Bursaspor'un 3 Puani Silindi

TFF Kulüp Lisans Kurulu, verilen süreler içerisinde eksiklerini tamamlayamayan Bursaspor’un 3 puanin silindigini duyurdu. Ayrica ayni grupta yer alan Nazilli Belediyespor ve Zonguldak Kömürspor da ayni ceza ile karsi karsiya kaldi.

TFF’den yapilan açiklama su sekilde: “TFF Kulüp Lisans Kurulu, Ulusal Kulüp Lisans Sistemi kapsaminda son degerlendirmelerde bulunarak; en üst 3 lig olan Trendyol Süper Lig, Trendyol 1. Lig ve TFF 2. Lig’deki kulüplerin yapmis oldugu basvurulari, Sportif, Futbol Sosyal Sorumluluk, Altyapi, Personel-Idari, Hukuki ve Mali Kriterlere göre inceledi. Incelemeler neticesinde Kurul; Trendyol Süper Lig’den; Antalyaspor, MKE Ankaragücü, Pendikspor Futbol ve Fatih Karagümrük, Trendyol 1. Lig’den; Sanliurfaspor, Boluspor, Eyüpspor, Gençlerbirligi, Kocaelispor, Sakaryaspor, Bandirmaspor, Tuzlaspor ve Ümraniyespor, TFF 2. Lig’den; Amed Sportif Faaliyetler, Ankaraspor, Van Spor FK, Düzce Cam Düzcespor, Esenler Erokspor, Etimesgut Belediyespor, Denizlispor, GMG Kastamonuspor, Afyonspor Kulübü, Inegölspor, Iskenderunspor, Isparta 32 Spor, Karacabey Belediye Spor, Kirsehir Futbol Spor Kulübü, Kuzey Marmara Arnavutköy Bld. Gençlik ve Spor, Menemen Futbol Kulübü, Sariyer, Serik Belediyespor, Somaspor ve Usak Spor kulüplerine Ulusal Lisans verdi.”

Bursaspor’un 3 puani silindi

Açiklamada ayrica su ifadelere yer verildi: “Kurul bu toplantida ayrica, verilen süreler içerisinde eksikliklerini tamamlayamayan; Trendyol Süper Lig’den Kayserispor, Trendyol 1. Lig’den Altay, Giresunspor, Erzurumspor FK, TFF 2. Lig’den Bursaspor, Nazilli Belediyespor ve Zonguldak Kömürspor kulüplerine 3 puan tenzili cezasi verdi. Böylelikle, 2023-2024 sezonu Kulüp Lisans ve Finansal Sürdürülebilirlik Süreci tamamlanmis olup, en üst 3 ligde yer alan kulüplerden 12’si UEFA, 64’ü Ulusal Lisans aldi. Ayrica, Turkcell Kadin Futbol Süper Liginde yer alan kulüplerden 6’si UEFA Lisansi aldi.”

Kaynak: İHA