Okan Buruk Açiklamasi 'Buralari Kazanarak Geçmek Önemli'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, UEFA Sampiyonlar Ligi ile birlikte agir bir fikstürden geçtiklerini belirterek, bu dönemde kazarak geçmenin önemli oldugunu söyledi.

Trendyol Süper Lig’in 11. haftasinda Galatasaray evinde mücadele ettigi Kasimpasa’yi 2-1 maglup etti. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Maç kazandikça moralimiz artiyor. 10 maçlik seri oldu. Maç bekledigimiz gibi basladi.

1-0’i bulduk. Oyun olarak ikinci yariya göre ilk yari daha iyiydik. Ikinci yarida genel olarak birkaç maçtir bu sikintiyi yasiyoruz. Maç basladigimiz gibi olmuyor. Bu çözmemiz gereken seylerden biri. Ikinci yari top zaman zaman bizdeydi. Ikinci golü de bulduk. 2-1 sonrasi rakibimizin hamleleri oldu. Daha önce oynadilar. Bitiricilik anlaminda çok olumlu seyler yapmadik. Ikinci yari top kayiplari fazla oldu. Oyuncu degisiklikleri sonrasi daha olumlu etki bekliyorduk. Hakim Ziyech’i belli bir dakika oyun tutup, degistirecegimi söylemistim. Onu yaptik. Nando’nun sakatligi önemliydi. Insallah önemli bir seyi yoktur. Kontrolden sonra belli olacak. 2-1’lik bir galibiyet. Benim istedigim, bu maçlari skor olarak daha iyi bir sekilde bizim lehimize bitirmesi. Oyun olarak da 90 dakikaya yaymamiz gerekiyor. Belki çok fazla yükü binen oyuncular da oldu. Çok zorlu bir lig devam ediyor. Hep kazanmak zorundayiz. Rakibimiz kazaniyor. Çok fazla da oyuncu degisikligi yapamiyoruz. Bugün ilk defa Victor’u Davinson ile beraber oynattik. Abdülkerim’i solda oynattik. Abdülkerim’in orijinal yeri degil, çok sevdigi oynadigi bir yer degil, çok da isteyerek oynamiyor. Bugün ilk defa orada basladi.

Bugün genel olarak elinden geleni yapmaya çalisti. Günün kazanani attigi 2 golle Wilfired Zaha’ydi. Bugün performans olarak da önemli is yapti. Icardi’ye ayri parantez açmam gerekiyor. Antrenman yapmadan, bireysel antrenmanlarla igne olarak maçlara çikiyor. Takimla olmasi da bizim için önemli. Ona da bu anlamda tesekkür ederim" diye konustu.



"Bizim için bu dizilisi görmek de önemliydi"

Danimarkali futbolcu Victor Nelsson’un uzun bir süre oynamadiktan sonra iyi isler yaptigini söyleyen Buruk, "Davinson-Abdülkerim ikili çok iyi giden, formda bir ikili. Bizim için bu dizilisi görmek de önemliydi. Bu maçlar da bunlari deniyoruz. Rize’de Zaha’yi sag oynatmayi denedik. Ana hedef kendi en iyi oyunumuzu ortaya koymak. Bu maçi degerlendirecegiz, sonraki maçta neler yapabilecegimizi ortaya koyacagiz" seklinde konustu.



"Sampiyonlar Ligi ile beraber agir fikstürden geçiyoruz"

Süper Lig’in uzun bir oldugunu ifade eden Okan Buruk, "Su andaki görüntü insanlarin aklina yerlesen, iki takim da puan kaybetmeyecek, kendi aralarindaki belirleyecek gibi ama bence lig uzun. Deplasmanlar olacak, zorlu maçlar olacak, sakatliklar olacak. Sampiyonlar Ligi ile beraber agir fikstürden geçiyoruz. Buralari kazanarak geçmek, Sampiyonlar Ligi oynadigimiz dönemde önemli ve degerli. Fenerbahçe, Konferans Ligi oynuyor. Fenerbahçe’nin biraz daha rotasyon sansi oluyor. Iki tarafi da neredeyse ayni oyuncularla oynuyoruz. Bu bizim için daha zorlu bir fikstür. Bu dönem bizim için zor geçen dönem. Kazarak gitmek önemli. Iç saha maçimiz 5 oldu. Bu zorlu dönemi de çok güçlü bir sekilde geçiyoruz. Aslinda bu bir rekor Galatasaray için. 11 maçin 1’i beraberlik, 10 maç üst üste. Çok uzun bir sezon bizi bekliyoruz. Herkes maç kaybedecek, herkes hata yapacak. En az hata yapan da sampiyonlugu kazanacak" degerlendirmesinde bulundu.

"Muslera’nin dirseginde bir çikma oldu"

Karsilasmada sakatlanan file bekçisi Fernando Muslera için bilgi veren Buruk, "Dirseginde bir çikma oldu. Tekrar yerine oturtuldu. Insallah önemli bir hasar olusmamistir. Hastane kontrolünden sonra belli olacak. Takim kaptanimiz bizim için kisilik ve oyuncu olarak önemli. Günay gibi çok önemli bir kalecimiz var. Bu ligi bilen, tecrübeli bir kaleci. Alma nedenlerimiz biri hem bireysel hem de oyuncu olarak degerli. Güvendigimiz biri. Istegimi, dilegim Nando’nun hiçbir sey olmadan kontrollerinin tamamlanmasi" dedi.



"Angelino’dan beklentimizi karsilasmasini bekliyoruz"

Ispanyol sol bek Angelino’nun durumu hakkinda da konusan sari-kirmizililarin teknik direktörü, "Tam olarak sözlesme detaylarini bilmiyorum. Teknik olarak olaya yaklasiyorum. Geçen hafta 11’de sans verdim. Sözlesme kismini çok degerlendirmiyorum. Performansa göre oyunculari degerlendirmek istiyorum. Ondan da beklentimizi karsilasmasini bekliyoruz. Çalisiyor, hem kisilik hem de profesyonellikle olarak degerli bir oyuncu. Yüzde yüzünü yapmaya çalisiyor. Yeni bir takima yeni bir ülkeye geldiginde zorluklara olabiliyor. Büyük takimlarda oynamak zordur. O yüzden Türkiye’nin en yüksek taraftar sayisina sahip bir takim için gelen oyuncular zorluklar olabiliyor" açiklamasinda bulundu.

"Ligde öyle bir yaris var ki çok fazla risk almadan gitmeye çalisiyorsunuz"

Amaçlarinin en iyi 11’i en iyi olusturmak oldugunu vurgulayan Okan Buruk, "Burada yaptigimiz transferler önemli oyuncular. Önemli kariyerlere sahip oyuncular. Onlarin performansini yükseltmeye çalisiyoruz. Maalesef kadromuzu geç tamamladik. Eylül ayinin basina tamamladik. Özellikle kis transfer dönemi için bu iki ayi da dogru sekilde geçip ondan sonra net bir karar vermek gerekecek. Oyuncularda belki farkli performans da görebiliriz, orta saha, sol bek ve forvet anlaminda. Genel olarak beklentilerimiz daha yüksek. Benim isim de bunlari en iyi hale getirmek. En iyi hale getirmek için de oynatmamiz gerekiyor. Ligde öyle bir yaris var ki çok fazla risk almadan gitmeye çalisiyorsunuz. Oyuncu degistirmekten çok o maça kazanabilecegimiz 11 ile çikmaya çalisiyoruz. Afrika Kupasi olacak. Zaha, Ziyech ve Bakambu gitme potansiyeli olan oyuncular. Bir de yanini degerlendirecegiz ve o zaman net bir karar verecegiz" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA