Hasankeyf, Iki Sampiyonanin Finaline Ev Sahipligi Yapacak

Batman’in tarihi Hasankeyf ilçesinde Türkiye Su Jeti ve Flyboard Sampiyonasi ile Türkiye Motosurf Sampiyonasi’nin 2023 final yarislari yapilacak.

Batman Valiligi’nin ev sahipliginde düzenlenecek olan Türkiye Su Jeti ve Flyboard Sampiyonasi ile Türkiye Motosurf Sampiyonasi’na katilacak sporcular 8 farkli kategoride mücadele edecek. Yarislar; OPEN, Pro Stock-1, Pro Stock-2, Kadinlar, Gençler, Flyboard ve Drag siniflarinda yapilacak. Sporcular, Hasankeyf Limani’nda özel olarak olusturulacak flyboard ile akrobasi hareketleri gerçeklestirerek kupaya uzanmaya çalisacak.

Batman Valisi Ekrem Canalp, Türkiye Sujeti ve Flyboard Sampiyonasi ile Türkiye Motosurf Sampiyonasi’na ev sahipligi yaparak ekstrem spor tutkunlarinin dikkatini Hasankeyf’e çevireceklerini söyledi.

Su ve ekstrem spor dallari için Hasankeyf’in önemli bir destinasyon haline gelecegini vurgulayan Vali Canalp, “Kültür, tarih ve doga turizmi için Hasankeyf’i tercih eden ziyaretçilere, simdi spor turizmi çerçevesinde ekstrem ve macera tutkunlari da eklenecek. Tarihiyle yabanci turistleri kendine hayran birakan Hasankeyf, olusturulacak su spor altyapisi ile tercih edilen destinasyonlar arasina girecek" dedi.

Finalin Kocaeli ve Istanbul’dan sonra tarihi Hasayankeyf ilçesinde organize etmenin heyecanini yasadiklarini belirten Vali Canalp, sunlari söyledi:

"Sampiyonada Open, Stock Pro1, Stock Pro2, Gençler, Kadinlar, Drag, Flyboard ve Motosurf yarislari yapilacak. Türkiye’nin su sporlari alaninda öne çikan illeri basta Antalya, Izmir, Istanbul, Bursa, Mugla, Sakarya ve Tekirdag’dan üst düzey 30 sporcu Batman iline gelecek. Jet yarislarinin yani sira dünya genelinde ekstrem sporlar alaninda ilgiyle takip edilen flyboard ve jetsurf yarislari da Hasankeyf’te izleyenlerle bulusacak.”

Kaynak: İHA