Nilüfer'in Sultanlari Avusturya'da Avantaji Kapti

Türkiye’yi Avrupa’da CEV Challenge Cup’ta temsil eden Nilüfer Belediyespor Kadin Voleybol Takimi, son 8 turunda deplasmanda karsilastigi Avusturya’nin Oberbank Steelvoleys Linz takimini 3-2 yenerek, tur için avantaji ele geçirdi.

Nilüfer Belediyespor Kadin Voleybol Takimi, CEV Challenge Cup’in son 8 turunda Avusturya deplasmanindan avantajli döndü. Oberbank Steelvoleys Linz takimiyla SMNS Kleinmünchen Spor Salonu’nda oynanan maçin ilk seti büyük çekismeye sahne oldu. Her iki takimda set boyunca mücadeleyi birakmazken set sonuna 24-24 esitlikle girildi. Uzatma sayilarinda da büyük çekisme yasanirken, zorlu seti ev sahibi ekip 35-33 kazandi. Karsilikli sayilarla baslayan ikinci setin ortalarinda Nilüferli voleybolcular 7-0 lik seri yakalayarak 25-18 üstün tamamlayarak skoru esitledi. Üçüncü sete etkili baslayan Nilüfer’in sultanlari bu seti zorlanmadan 25-13 gibi farkli kazanarak maçta 2-1 öne geçti.

Dördüncü sete de etkili baslayan Nilüferli voleybolcular oldu ve set ortalarina 11-6 önde girdi. Avusturya ekibi kullanilan molanin ardindan toparlanarak buldugu seri sayilarla bu seti 25-22 alarak, skoru 2-2’ ye tasidi. Kazananin belirlenecegi uzatma setine Nilüfer Belediyespor etkili bir baslangiç yaparak 13-3’lik fark yakaladi. Set boyu üstün oynayan Nilüfer ekibi 15-11 kazanarak maçtan 3-2 galip ayrildi.

Tur atlayan takimin belirlenecegi serinin rövans maçi 6 Aralik’ta Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nda oynanacak. Nilüfer Belediyespor her türlü galibiyette tur atlayan ekip olacak.

Kaynak: İHA