Ismail Kartal Açiklamasi 'Buraya Kazanmak Için Geldik'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, Danimarka ekibi Nordsjaelland ile oynayacaklari maç öncesi yaptigi açiklamada, "Buraya kazanmak için geldik" dedi.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu besinci hafta maçinda yarin aksam deplasmanda Danimarka’nin Nordsjaelland ekibiyle karsilasacak. Müsabaka öncesi maçin oynanacagi Right to Dream Park’ta basin mensuplarinin karsisina geçen Teknik Direktör Ismail Kartal ve kaleci Irfan Can Egribayat açiklamalarda bulundu. Yarin Nordsjaelland ile oynayacaklari müsabakayi degerlendirerek sözlerine baslayan Kartal, “Su ana kadar oynadigimiz maçlarla beraber Konferans Ligi’nde grubumuzda biz hala lideriz. Buraya da kazanmak için geldik. Her ne kadar hava sartlari soguk da olsa sahanin zemini gayet güzel. Biz de burada yarin kendi isimizi yaparak maçi kazanmayi hedefliyoruz. Tabii ki rakibimiz iyi bir takim, iyi mücadele ediyorlar. Onlarin da kendilerine göre planlari var. Onlarin da planlarinin ne oldugunu asagi yukari biliyoruz, tahmin ediyoruz. Biz de buna göre yarinki maçla ilgili yapmis oldugumuz analizlerle, oyuncularimizla yaptigimiz toplantilarda nasil taktik olarak bir oyun oynayacagimizi çalistik. Yarin da insallah bunun karsiligini alarak ülkemize güzel bir sekilde galibiyetle dönmeyi hedefliyoruz” sözlerini sarf etti.

"Bizim öncelikli hedefimiz 3 puan almak"

Danimarka deplasmanina 3 puan için geldiklerinin altini çizen deneyimli teknik adam, “Bizim öncelikli hedefimiz 3 puan almak. Ama 3 puan alamiyorsak da en kötü buradan 1 puanla ayrilmayi hedefliyoruz. Yarinki maçla ilgili bütün oyun planimiz kazanma üzerinedir. Kazanabiliyorsak zaten biz isi burada garantiliyoruz. Ama kazanamasak da en kötü 1 puanla buradan ayrilmayi düsünüyoruz” diye konustu.

Ismail Kartal, Oosterwolde’yi oynatmayi düsündügü mevki ile ilgili olarak soru üzerine su cevabi verdi:

“Bununla ilgili düsünüyoruz. Ekip arkadaslarimizla beraber yarin Fenerbahçe için düsündügümüz en ideal 11’imizle sahaya çikacagiz."

"Her geçen gün oyuncularimizin sakatlikla ilgili durumlari, ne derecede oldugunu rapor aliyoruz"

Sakatliklari devam eden oyuncularin durumunu degerlendiren sari-lacivertli ekibin teknik patronu, “Tedavileri su anda devam ediyor. Benim su anda bununla ilgili bir sey söylemem dogru degil. Istanbul’da kalan saglik ekibimizin bir bölümü su anda kendileri hem bireysel antrenmanlarina hem de tedavilerine devam ediliyor. Gün gün takip ediyoruz. Her geçen gün oyuncularimizin gelisimi takip edip, sakatlikla ilgili durumlari, ne derecede oldugunu rapor aliyoruz. Su anda bununla ilgili bir sey söylemem biraz erken olur” diye konustu.



"Elimizdeki oyuncularla beraber biz buraya kazanmak için geldik"

Genç isimlere sans verip vermeyecegi yönündeki soru üzerine Ismail Kartal, su açiklamayi yapti:

“Bu aksam antrenmanimizi da yapacagiz. Sonra ekip arkadaslarimizla yarinki maçla ilgili bir degerlendirme yapacagiz. Elimizdeki oyuncularla beraber biz buraya kazanmak için geldik. En ideal, bizim için en dogru oyuncularla yarinki maça çikacagiz.”

Irfan Can Egribayat: "Iyi futbolla kazanmak istiyoruz"

Kaleci Irfan Can Egribayat ise, “Yarinki maç bizim için çok önemli. Ligde ve grupta lideriz. Grupta son maçta maglubiyet aldik ama buraya kazanmaya geldik. Insallah kazanir ve grubu lider olarak bitirebiliriz" dedi.



"Bu büyük camianin içerisinde oldugum için çok mutluyum"

Genç kaleci büyük bir camianin içinde oldugu için çok mutlu oldugunu vurgulayarak, milli formayla ilgili bir soruya da, "Tabii ki milli takima gitmeyi her Türk oyuncu gibi ben de çok istiyorum. Ben iyi performans vermeye devam edebildigim sürece onun da sirasi gelecektir. O kapi da benim için açilacaktir, diye düsünüyorum. Burada oynamaya gelince önemli olan takimin basarisi. Bu konuyla ilgili hocamizla sürekli irtibat halindeyiz. Her zaman mücadelemi veriyorum, elimden geleni yapiyorum. Oynayip, oynamamak çok önemli degil. Bu büyük camianin içerisinde oldugum için çok mutluyum. Benim için sikinti yok. Çalismaya devam ediyorum. Forma sansi geldigi zaman da elimden geleni yapacagimdan kimsenin süphesi olmasin" açiklamasinda bulundu.

Kaynak: İHA