TFF 3. Lig Maçinda Hakem Golü Verip Sonra Iptal Edince Ortalik Karisti

Artvin’de oynanan TFF 3. Lig müsabakasinda Hopaspor’un son dakikada attigi golü veren hakem daha sonra iptal edince saha karisti. Hakemin yaralandigi olaylar saha disina tasinca polis müdahale etti.

Artvin’in Hopa ilçesinde haftasonu TFF 3. Lig 12. hafta müsabakasinda Hopaspor, Inegöl Kafkasspor’la karsi karsiya geldi. Maç 0-0 berabere devam ederken 90+4. dakikada Hopasporlu futbolcu Batuhan Kurt’un vurusuyla top filelerle bulustu. Golün ardindan hakem orta sahayi gösterip golü veridi. Rakip takim oyunculari ve yöneticileri hakeme itiraz ederken, hakem golü iptal etti. Bu kez Hopasporlu futbolcular itirazi sürdürürken saha karisti. Iki takim futbolculari ve yedek kulübesi birbirine girdi. Sahaya giren bir taraftar hakeme saldirdi, yaralanan hakem hastaneye kaldirildi. Tribünde devam eden olaylar saha disina tasti. Polis biber gazi kullanarak olaylara müdahale etti.

Hopaspor, çikan olaylar sonrasi açiklama yayimladi

Yapilan açiklamada su ifadelere yer verildi:

"TFF 3. Lig 1 Grup 12. hafta maçinda karsi karsiya geldigimiz Inegöl Kafkasspor maçinda hakem tarafindan alinan skandal kararlar hepimizi derinden etkilemistir. Futbol mücadele ve emek oyunudur ama bugün sahada yasananlar futbolun ruhuna aykiri bir takim olaylarin yasanmasina neden olmustur. Inegöl Kafkasspor karsilasmasinin son anlarinda attigimiz gol ile öne geçmenin sevincini yasarken, karsi takimin teknik ekibinin sahaya inerek hakeme baski yapmasi kabul edilemezdir. Daha da vahim olan durum ise hakemin bu baskiya boyun egerek, daha önce vermis oldugu gol kararini iptal edip, sonrasinda da maçin süresi tamamlanmadan maçi bitirmesidir. Bu karar sadece Artvin Hopaspor’a yapilan bir haksizlik degil, Türk futbolu için kara bir leke olarak tarihe geçecektir. Saha da emek veren futbolcularimizin, teknik kadromuzun emekleri verilen skandal karar ile resmen çalinmistir. Bu konuda tüm gerekli basvurulari yapacagimiz ve skandal kararlarin pesini birakmayacagimizi buradan duyurmak istiyoruz. Bugüne kadar Artvin Hopaspor’un hakkini yedirmedik bu saatten sonra da yedirmeyecegiz. Hakkimiz olan galibiyeti almak adina TFF’ye basvuracagimizi ve Türk futbolunda bir daha böyle bir durum yasanmamasi için her türlü gerekli adimi atacagimizi bildirmek isteriz."

Kaynak: İHA