Ankara'da 'Sporun Devleri Bulusuyor' Ödül Töreni Gerçeklesti

Ankara’da “Sporun Devleri Bulusuyor” ödül töreni gerçeklestirildi.

Özel bir televizyon kanalinin düzenledigi “Sporun Devleri Bulusuyor” ödül törenin 8.’si Ankara’da gerçeklestirildi.

Törene Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak, AK Parti milletvekilleri, çesitli federasyon baskanlari ve sporcular katildi.

Törende konusan Bakan Bak, Türk sporculari tebrik ederek, “Cumhurbaskanimizin önderliginde Türk sporu devasa adimlar atiyor. Spor tesislerine yapilan yatirimlar ve ortaya çikan pek çok eser var ve bunun sonuncunda gelen basarilar var. Öncelikle bu yilki basarilarindan dolayi sampiyon sporcularimizi tebrik ediyorum. Voleybol Bayan Milli takimimizi tebrik ediyorum, bir alkis onlara sampiyon oldular. A Milli takimimizi tebrik ediyorum gruplarindan lider olarak çiktilar ve onlara Almanya’da basarilar diliyoruz. Pek çok madalyalar geliyor onlarin isimlerini say say bitmiyor. Mete Gazoz’a, Taha Akgün’e, Riza Kayaalp’e bir alkis. Yani gurularimizi alkisliyoruz. Iste güzel bir camia, güzel bir aile ve bu ailenin bir mensubu olmaktan da gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandi.

Türk sporunu gelismesi için çalismalarin devam ettigini belirten Bakan Bak, “Türk sporunu güzel seyler bekliyor. Insallah Paris Olimpiyatlarinda yine bayragi göndere çekecegiz. Onun için çalisacagiz ve bu gençlerin hepinizin destegine ihtiyaci var. Türk sporu önemli süreçlerden geçiyor. Malumunuz, Avrupa’nin ve dünyanin en modern tesislerine sahibiz. Bu vesile ile yapilan stadyumlar, ortaya konan büyük tesisler, salonlar ve yüzme havuzlari ile pek çok sampiyonluk geliyor. Türkiye bu süreçlerde pek çok Avrupa ve Dünya Sampiyonasini yapacak kapasitede ve bunu basariyla yürütüyor. Insallah gelecekte de çok daha büyük basarilari hep beraber yasayacagiz. Bildiginiz üzere 2032 Avrupa Futbol Sampiyonasini Italya ile beraber Türkiye organize edecek. Bu da Türk sporunun geldigi noktayi gösteriyor. Her yerde tesisler yapiliyor. Bize yeni sampiyonlar lazim. Inaniyoruz ki Avrupa Dünya Sampiyonlari, Olimpiyat Sampiyonlari, bu ülke için gelecek. Gençlerimize güveniyoruz” dedi.

Törene katilamayan Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti Cumhurbaskani Ersin Tatar ise mesaj gönderdi. Ankara Büyükelçilik Müstesari Ayse Soykan, Ersin Tatar adina mesaji salona okudu. Mesajda, “Çok istememe ragmen program yogunlugundan dolayi aranizda bulunamamaktayim. Ilk gençlik yillarindan itibaren sporun ruh ve beden sagligi üzerindeki iyilestirici gücü ile insanlik arasindan birlestirici gücüne inanmis biri olarak spor, hayatimda önemli bir yere sahip. Sporu konusmanin yaninda herkesi spor yapmaya davet ederek, özellikle gençlerimizi kötü aliskanliklardan uzak durmasi ve saglam bir tuh ve beden sagligi için düzenli sporun faydalarindan istifade edilmesinin önemini vurgulamak istiyorum. Spor sagliktir, spor kardesliktir” ifadelerine yer verildi.

Konusmalarin ardindan ilk ödülü ise Down Futsal takimi aldi. Down sendromlu sporcular Bakan Bak ile fotograf çektirip kutlama yapti.

Kaynak: İHA