Giresunspor Baskani Nahid Yamak Açiklamasi 'Kulübümüz Suanda Borç Bataginda'

Giresunspor Kulübü Baskani Nahid R. Yamak, "Kulübümüz su anda tam tabiri ile borca batik bir durumda ve bu borcun mevcut gelirler ile yönetilmesi imkansizdir" dedi.

Giresunspor Kulübü Baskani Nahid R. Yamak ve Teknik Direktör Mehmet Birinci, Çotanak Spor Kompleksi’nde düzenledigi basin toplantisinda gündeme iliskin açiklamalarda bulundular. Baskan Nahid Yamak, kulübün içerisinde bulundugu gerçeklerle herkesin yüzlesmesi gerektigini belirterek, "Bu basin toplantisini yapmaktaki amacimiz kulübümüzün içerisinde bulundugu gerçeklerle herkesin yüzlesmesini ve bu gerçeklerin idrak edilmesini saglamaktir. Basinda, özellikle de sosyal medyada farkli türden elestirilere maruz kaliyoruz. Bu gayet normal. Açikçasi bu elestirilerden rahatsiz olmuyorum. Bunun nedeni bu elestirileri yapanlarin hiçbir olumlu projeye destek vermeyenlerden gelmis olmasi. Elestiri dogru ve yapici yapildiginda bizlere de fayda saglayacak bir fikir ifadesidir. Ancak, ortaya çözüm adina bir fikir koymadiginizda açikçasi yapilan elestirinin de bir anlami kalmiyor. Kulübümüzün içerisinde bulundugu durumu tüm taraftarimizin idrak etmesi ve kabullenmesi gerekiyor" dedi.



"Kulübümüz su anda tam tabiri ile borç bataginda"

Kulübün borcunun mevcut gelirlerle karsilanmasinin imkansiz olduguna dikkat çeken Baskan Yamak, “Kulübümüz su anda tam tabiri ile borca batik bir durumda ve bu borcun mevcut gelirler ile yönetilmesi imkansizdir. Bunun nedeni ise geçmis yönetimden kalan 350 Milyon TL civarindaki büyük borç yüküdür" seklinde konustu.

Kamuoyunda Giresunspor’a dair en fazla merak edilen konu olan transfer tahtasinin açilip açilamayacagiyla ilgili de konusan Yamak, "Herkesin merak ettigi bu konuya açiklik getirmek istiyorum. Açikça söylemek gerekirse birinci önceligimiz kulübün mali yapisini düzeltip borcu yönetilebilir hale getirmek için çözüm üretmek, devaminda transfer konusunda elimizden geleni yapabilmek olacaktir. Benim ve arkadaslarimin önceligi Giresunspor’un borcunu yönetilebilir hale getirmek için bir çözüm üretmek. Bunun için de öncelikle döviz borcunu yönetebilir hale getirmek gerekiyor. 2018 yilindan bu yana ülkemizde döviz sürekli artiyor. Bu da döviz borcunun ödenmedigi sürece sürekli artmasi demek. Giresunspor’un yabanci oyunculara 6,5 milyon Euro borcu var. Bu borcun temizlenmesi gerekiyor. Bu borç yönetilmeden Giresunspor hiçbir sekilde var olamaz. Benim ve arkadaslarimin da amaci bu borcu alacaklilarla pazarlik ederek yönetmek. Bu sürecin sekillenmesi transfer dönemine yetisir ise o zaman transfer yapariz. Yetismez ise durumumuzda bir degisiklik olmaz" ifadelerini kullandi.

"Denetim raporlarindaki usulsüzlüklerle ilgili davalari yakin dönemde açacagiz"

Giresunspor’un geçmis dönemde yasadigi en büyük oyuncu krizi olan FIFA’daki Jean Pyerre davasina da deginen Yamak, "FIFA’nin Jean Pyerre’in yaptigi basvuruda verdigi karari CAS’a bile götürememisiz. Süreyi kaçirmisiz. O karari CAS’a götürebilseydik, Giresunspor geçen sezon ara dönemde ve yazin transfer yapabilecekti. Belki de CAS’ta yapilacak yargilamada hakli çikip hem transfer yasagindan kurtulacak hem de Jean Pyerre’e ödenecek 765 bin Euro tazminattan kurtulacaktik. Bu hatalari yapanlara tabii ki hukuki müracaatlarimizi yapiyor ve yapmaya devam edecegiz. Kulübümüzün maddi kayiplarini kendilerinden talep edecegiz. Sportif alandaki mücadelemiz devam ederken ayni zamanda bu tür konularda da mücadelemiz devam ediyor. Kulübümüzün geçmis dönemlerine yönelik yapilan denetimlerde olusturulan raporlardaki usulsüzlüklerle ilgili hukuki süreci baslatmamiz gerektigi de Içisleri Bakanligi tarafindan yönetim kurulumuza bildirilmis olup bunlara yönelik de alacak davalarini yakin dönemde açacagi" diye konustu.



"Elimizdeki oyunculardan en iyi kapasiteyi almak için ugrasiyoruz"

Toplantida basin mensuplarinin sorularini yanitlayan Giresunspor Teknik Direkörü Mehmet Birinci ise eldeki oyunculardan iyi performans alabilmek için çalistiklarini söyleyerek sunlari kaydetti;

"Ben bir çalistiriciyim. Elimizdeki oyunculardan en iyi performansi almak için ugrasiyoruz. Sizin de bildiginiz gibi 35 oyuncumuzun 15 tanesi kendi çocugumuz alt yapimizdan gelme çocuklar. Kapasitelerini olabildigince fazla zorluyoruz ve onlarda bu kapasitenin çok üzerinde oynuyorlar. Ligde kaliriz veya düseriz ona bir sey söyleyemem ama bir tane bile kayip oyuncuya tahammülümüz olmuyor. Erol Can’in yasadigi çok üzücü bir sakatlik var. Bu bizim adimiza kötü ve zor bir durum."

Birinci, takim yas ortalamasinin 20,5 oldugunu ve rakiplere göre çok genç bir kadro ile mücadele ettiklerini belirterek, "Buna ragmen çocuklar ellerinden geleni yapiyorlar. Benden önceki dönemle ilgili çok fazla yorum yapamiyorum ancak daha önce de söyledigim gibi buradan Mustafa hocaya tesekkürlerimi bir kez daha iletiyorum. Fizik konusunda çok iyi bir takim birakmis. Oynadigimiz karsilasmalara baktigimiz da bireysel hatalar yüzden kötü sonuçlar aldik. Kümede kalir ya da kalmayiz suan için bir sey söylemek çok erken, ancak sunu belirtmek istiyorum düssek de kalsak da buradayim" seklinde konustu.

Kaynak: İHA