Büyükeksi Açiklamasi 'Federasyonumuzun Ilke Ve Degerleriyle Çizdigimiz Yol Haritasinda Ilerlemeye Devam Etmeliyiz'

TFF Baskani Mehmet Büyükeksi, federasyon bünyesinde görev yapan tüm kurullarla yenilen aksam yemeginde yaptigi konusmada, "Federasyonumuzun ilke ve degerleriyle çizdigimiz yol haritasinda ilerlemeye devam etmeliyiz. Yeni Türkiye yüzyilinda, milyonlari tutku ile birbirine baglayan futbolumuz ve ülkemiz için sizlerle birlikte yapacagimiz çok sey var" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu Baskani Mehmet Büyükeksi ve Yönetim Kurulu Üyeleri, federasyon bünyesinde görev yapan tüm kurullarla TFF Riva tesislerinde aksam yemeginde bir araya geldi.

Denetleme Kurulu, Merkez Hakem Kurulu, Tahkim Kurulu, Uyusmazlik Çözüm Kurulu, Amatör Futbol Disiplin Kurulu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Etik Kurulu, Kulüp Lisans Kurulu, Temsilciler Kurulu, Saglik Kurulu, Dopingle Mücadele Kurulu, Engelliler Koordinasyon Kurulu, Dis Iliskiler Icra Kurulu ile Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu Baskanlari ve Üyelerinin katilimiyla gerçeklesen yemek büyük bir aile bulusmasi seklinde sicak bir atmosferde gerçeklesti.

"Tarihimizde ilk kez 2024 Avrupa Sampiyonasi’na grubumuzdan lider olarak katilmaya hak kazandik"

Bu aksam tüm kurul baskanlari ve üyelerinin katilimiyla gerçeklesen aksam yemeginde konusma yapan TFF Baskani Büyükeksi, "Türk futbolunun marka degerini yükseltmek için çalismalar yürütürken bir yandan da yeni pazarlara ulasarak futbolumuzu dünyaya açmak için çalisiyoruz. Tarihimizde ilk kez 2024 Avrupa Sampiyonasi’na grubumuzdan lider olarak katilmaya hak kazandik. Italya ile ortaklasa ev sahipligi yapacagimiz 2032 Avrupa Futbol Sampiyonasi ise sadece futbolumuzu degil ülkemizi dünya vitrinine tasiyacak. Elde ettigimiz basarilari siz kiymetli kurullarimizin çalismalariyla taçlandirmamiz gerekiyor" dedi.



"Türk futbol ailesine verdigimiz sözleri federasyonumuzun tüm fertleriyle birlikte tek tek yerine getirecegiz"

Sözlerine devam eden Baskan Büyükeksi, "Federasyonumuz 100 yillik koca bir çinar ve hepimiz hizmet askiyla görevlerimizi yerine getirmeye çalisiyoruz. Göreve geldigimiz ilk günden bu yana güven, adalet, seffaflik ve esitlik prensiplerini benimsedik. Ulasilabilir bir yönetim anlayisini taahhüt ettik. Sizlerin de bu prensiplerle ve anlayisla hareket ettiginizi biliyorum. Bugüne kadar Türk futbolu adina birçok projeyi hayata geçirdik. Sizlerin her daim fikirlerini aldik. Insallah sizlerle birlikte daha birçok projeyi hayata geçirecegiz. Türk futbol ailesine verdigimiz sözleri Federasyonumuzun tüm fertleriyle birlikte tek tek yerine getirecegiz" ifadelerini kullandi.

"Bizlerin ortak paydasi Türk futbolu"

Güzel bir aile olma ruhunu futbola yansitip, tüm fertlerle birlikte "güven"i birlikte insa etmeleri gerektigine vurgu yapan Baskan Büyükeksi, "Kurullarimiz bizim yapi taslarimiz, can damarlarimiz. Türk futbolunun gelismesi, hak ettigi noktalara gelmesi için hepimiz yogun mesai harciyoruz. Her birinizin çalisma disiplininden, iyi niyetinden kuskumuz yok. Ancak üstlendigimiz sorumlulugun bilinciyle daha çok çalismali, hatalari asgariye indirmeli, isimizi bir kuyumcu titizligiyle yapmaliyiz. Bu mekanizmanin saglikli yürümesi için sizlerin alacagi dogru ve isabetli kararlar çok önemli. Isinizi yaparken vicdaninizin sesini dinleyin, adalet terazisinden sasmayin. Empati kurun, sorgulayici ve denetleyici olun" açiklamasinda bulundu.

"Federasyonumuzun ilke ve degerleriyle çizdigimiz yol haritasinda ilerlemeye devam etmeliyiz"

Baskan Büyükeksi konusmasini, "Sizin gibi seçkin, alanlarinda uzman, isinin ehli saygin kurul baskanlariyla ve üyeleriyle çalismaktan dolayi çok mutluyum. Biliyorsunuz biz egitim programlari düzenliyoruz, çalistaylar yapiyoruz. Dogru adimlarla dogru rotayi en kisa sürede bulmaya çalisiyoruz. Sizler de bulundugunuz kurullarin birer kaptanisiniz. Federasyonumuzun ilke ve degerleriyle çizdigimiz yol haritasinda ilerlemeye devam etmeliyiz. Yeni Türkiye yüzyilinda, milyonlari tutku ile birbirine baglayan futbolumuz ve ülkemiz için sizlerle birlikte yapacagimiz çok sey var" diyerek tamamladi.

TFF Baskani Mehmet Büyükeksi, konusmasinin ardindan gerçeklesen aksam yemeginin sonrasinda tüm kurullarla sohbet etti.

Kaynak: İHA