Serdal Adali Açiklamasi 'Umarim Ki 4 Aralik Sabahi Bambaska Bir Besiktas'la Uyanacagiz'

Besiktas Kulübü Baskan Adayi Serdal Adali, Adana’da düzenlendigi seçim resepsiyonunda, ”Cumhuriyetimizin 100. yilinda Besiktas’in baskani olarak gelme serefini yasamak istiyorum. Umarim ki 4 Aralik sabahi bambaska bir Besiktas’la uyanacagiz” dedi.

Besiktas Kulübü Baskan Adayi Serdal Adali, Adana’da bir otelde seçim resepsiyonu düzenledi.

Adali, resepsiyonda kongre üyeleri ve taraftarlar bir araya geldi. Besiktas Kulübü Baskan Adayi Serdal Adali, “Bizler büyüklerimizden sunu ögrendik. Bir yola çikacaksak bir ise niyet edip baslayacaksak önce baba ocagimizin duasini aliriz. Büyük sevdamiz Besiktas’in zirve yürüyüsünü baslatmak üzere memleketimde bulunmaktan büyük gurur duyuyorum. Arkadaslar, bana gelen mesajlar, istekler Besiktas için elimizi tasin altina koymamizi gerektirdi. Bugün burada bu sebeple de bu inançla bulunuyoruz. Içinde bulundugumuz bu zor günlerde hayal satmadan gerçekçi hedeflerle ilerlemek zorundayiz. Bu nedenle plan ve projelerimizi keskin bir sekilde kisa ve ortalik orta vadeli olarak ayirdik. Bu dogrultuda çok net olarak söylemek isterim ki önümüzdeki 1,5 sene içinde en büyük ve en öncelikli projemiz futbol takimini ayaga kaldirmaktir. Unutmayin ki bugün gündemde seçim varsa ilk nedeni futbol takimimizin durumudur. Bildiginiz gibi Sergen hocamizla üç kupali tarihi bir sezon yasadik. Bu basarinin üzerine sampiyonluklara ambargo koymamiz gerekiyordu ama maalesef sonraki senelerde bu basarilara bir türlü ulasamadik. Çok erken kirilmalar yasadik. Hoca degisiklikleri, transferler Avrupa’daki basarisizliklar hepimizi çok üzdü. Biliyorsunuz efsanemiz Sifo Mehmet futbolun basinda olacak. Riza hocamizla da birlikte futbol takimimizi ayaga kaldiracagiz. Takimin kalitesini yükseltecegiz. Bize çok fazla transfer konusuyor diyorlar. Ben simdi sizlere soruyorum. Besiktas’imizin mevcut kadrosunda transfere ihtiyaci yok mu? Rakiplerimiz ligde ve Avrupa’da iyi sonuçlar alirken bizim buna hakkimiz yok mu? Rakip takim formali çocuklar, yildiz oyuncularin, futbolcularin isimlerini bagirirken bizim çocuklarimizin bunlara hakki yok mu?” dedi.



“Koltuk düzenini degistirerek kapasiteyi 52 bine çikaracagiz”

Sportif basari marka degerinin yükselmesi için ilk ve en önemli etken oldugunu vurgulayan Adali, ”Sportif basari Besiktas için gelir yükseltecek en büyük projedir. Kisa vadeli planlarimizi ne kadar hizli gerçeklestirebilirsek orta vadeli planlarimizi da bir o kadar çabuk yürürüz. Sportif basari demek stat gelirleri, puan gelirleri, Avrupa gelirleri, sponsorluklar, ürün satislari ve transfer gelirleri demektir. Söyledigim gibi kisa vadeli ikinci hedefimiz dogru iletisim kurmaktir. Besiktas’imiz bu konuda rakiplerinin gerisinde kalmis durumdadir. Marka degerinin yükselmesi, ancak profesyonelce yapilan iletisim çalismalariyla ve kampanyalarla desteklenirse mümkün olabilir. Camiamizi ancak bu sekilde bütünlestirebiliriz. Degerli arkadaslarim, stadimizla ilgili olarak bir süredir mimar arkadaslarimizla görüsüyoruz. Size öyle hayali projelerden bahsetmeyecegiz. Biz koltuk düzeninin degistirilmesiyle kapasitemizi 52 bine çikaracagiz. Misafir takim tribününü de alt ve üst olmak olarak üzeri ikiye bölüp rakip takim taraftarlarinin ses düzenini ikiye bölmek istiyoruz. Akatlar tesislerimizle de ilgili çok güzel bir projemiz var. Bunu hayata geçirebilmek üzere bu hafta içinde önemli bir grupla sponsorluk görüsmelerimiz olacak. Bununla ilgili olarak da gerekli açiklamalari da en kisa zamanda yapacagim. Kartal yuvasi organizasyonumuzu yeniden yapilandiracagiz. Ürün çesitliligi ve tedarik sorunlarini ortadan kaldiracagiz. Magaza sahiplerinin ihtiyaçlarini en ön plana alacagiz, online satis kanallari karsisinda magdur etmeyecegiz” diye konustu.



“Ezeli rakiplerimizden biri Euroleague kupasini getirdiyse bizim de hedefimiz bunu basarmak olmali”

Besiktas basketbol takiminin bu sezon geçen sezona göre daha iyi performans sergiledigini ifade eden Adali, ”Gidisattan memnunuz. Üzerine koyarak gidecegiz. Ezeli rakiplerimizden biri ülkemize Euroleague kupasini getirdiyse bizim de hedefimiz bunu basarmak olmali. Bu sezona iddiali baslayan kadin basketbol takimimizla ligde kalmayi, play-off’lari degil sampiyonluklari kupalari zorlayacak” dedi.



"Umarim ki 4 Aralik sabahi bambaska bir Besiktas’la uyanacagiz"

Adali son olarak, "Siz degerli hemsehrilerim konusmamin sonunda seslenmek isterim. Sizlerin teveccühleri ve destegiyle kendi sehrime ve bölgeme cumhuriyetimizin yüzüncü yilinda Besiktas’in baskani olarak gelme serefini yasamak istiyorum. Umarim ki 4 Aralik sabahi bambaska bir Besiktas’la uyanacagiz. Kazanan Besiktas olacak” sözlerine yer verdi.

Kaynak: İHA