2023 Finali Hasankeyf'te

Türkiye Su Jeti ve Flyboard Sampiyonasi ile Türkiye Motosurf Sampiyonasi’nin 2023 final yarislari 11-12 Kasim tarihlerinde Batman’da yapilacak.

Batman Valiligi’nin ev sahipliginde düzenlenecek Türkiye Su Jeti ve Flyboard Sampiyonasi ile Türkiye Motosurf Sampiyonasi ilk kez Hasankeyf’te gerçeklestirilecek. Sampiyonada sporcular 8 farkli kategoride mücadele edecek. Sporcular, Hasankeyf Limaninda özel olarak olusturulacak flyboard ile akrobasi hareketleri gerçeklestirerek kupaya uzanmaya çalisacak. Yarislar OPEN, Pro Stock-1, Pro Stock-2, Kadinlar, Gençler, Flyboard ve Drag siniflarinda yapilacak.

Türkiye’de kullanimi giderek yayginlasan Türkiye Motosurf Sampiyonasi final ayak yarislari da Hasankef’te organize edilecek.

Vali Canalp: "Hasankeyf su sporlari merkezi olacak"

Batman Valisi Ekrem Canalp, Türkiye Sujeti ve Flyboard Sampiyonasi ile Türkiye Motosurf Sampiyonasi’na ev sahipligi yaparak ekstrem spor tutkunlarinin dikkatini bir kez daha Hasankeyf’e çevireceklerini belirtti.

Su ve ekstrem spor dallari için Hasankeyf’in önemli bir destinasyon haline gelecegini kaydeden, Vali Canalp, “Kültür, tarih ve doga turizmi için Hasankeyf’i tercih eden ziyaretçilere, simdi Spor Turizmi kapsaminda ekstrem ve macera tutkunlari da eklenecek. Tarihiyle yabanci turistleri kendine hayran birakan Hasankeyf, olusturulacak su spor altyapisi ile tercih edilen destinasyonlar arasina girecek.

Türkiye Sujeti ve Flyboard Sampiyonasi ile Türkiye Motosurf Sampiyonasi’nin finalini Kocaeli ve Istanbul’dan sonra Batman Hasayankeyf’te organize edecegiz. Sampiyonada Open, Stock Pro1, Stock Pro2, Gençler, Kadinlar, Drag, Flyboard ve Motosurf yarislari yapilacak. Türkiye’nin su sporlari alaninda öne çikan illeri basta Antalya, Izmir, Istanbul, Bursa, Mugla, Sakarya ve Tekirdag’dan üst düzey 30 sporcu Batman iline gelecek. Jet yarislarinin yani sira dünya genelinde ekstrem sporlar alaninda ilgiyle takip edilen flyboard ve jetsurf yarislari da Hasankeyf’te izleyenlerle bulusacak” dedi.

Kaynak: İHA