Levent Sürme Açiklamasi 'Türk Futboluna Büyük Bir Katkida Bulunmak Istiyoruz'

Ümit Milli Futbol Takimi Teknik Direktörü Levent Sürme, Türk futboluna büyük bir katkida bulunmak istediklerini söyleyerek, bunun için de dogru yolda olduklarini ifade etti.

Ümit Milli Futbol Takimi, Pendik Stadyumu’nda özel maçta karsilastigi Slovenya ile 1-1 berabere kaldi. Maçin ardindan basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Ümit Milli Futbol Takimi Teknik Direktörü Levent Sürme, "Bu sezon skordan çok gelisimin pesindeyiz. Normalinde Ümit Milli Takimlar bu sezon 2002 yas grubundan kurulur. Biz bugün 2002-2003-2004-2005-2006 yas gruplarindan takim kurduk. Kadromuzda 9 tane Ümit Milli Takimi’ndan küçük oyuncular vardi. Bunun 7’si oynadi, 4’ü 11’de basladi.

Bence Türkiye’nin futbol gelisimi için büyük bir adim. Bunu bugünden itibaren degil son maçlarda da yaptik. Herkes skor bekliyor. Ince ipin üzerinde yürümüs bir olay, bir tarafta skor, bir tarafta gelisim. Biz su anda gelisim tarafindayiz. Bazen dengeyi saglayamiyoruz, düsüyoruz, skor istedigimiz gibi gitmiyor. Türk futboluna büyük bir katkida bulunmak istiyoruz. Bundan dolayi çok dogru yolda oldugumu zannediyorum" diye konustu.



"Bence çok güzel bir egitim oldu"

Slovenya karsilasmanin sert geçmesinin hatirlatilmasi üzerine Sürme, "Aslinda güzel. Çünkü her çiktigimiz Avrupa maçi böyle geçiyor. Çünkü seviye bu. Oyuncular için güzel bir tecrübe. Ne zaman o kavgaya girecegini, ne zaman girmeyecegini, ne zaman sahada kalacagini onun dengesini çikarmaya çalisiyorlar. Ondan dolayi bence çok güzel bir egitim oldu" seklinde konustu.



"Norveç grubun en güzel, en iyi topunu oynayan takimi"

Norveç ile oynayacaklari maçi da degerlendiren Levent Sürme, "Norveç bence grubun en güzel, en iyi topunu oynayan takimi. Hepsi liglerinde oynuyor. Hatta Manchester City’de oynayanlar var. Premier Lig’de oynayanlar var. Bizim için çok güzel bir imtihan. Yine yolumuzdan sasmayacagiz. Yine genç bir takimla sahaya çikacagiz. Yine kendimize güvenip, baskiyi kurup iyi bir skor almak istiyoruz. Ne kadar çok taraftar gelirse o kadar iyi. Sonuçta bunlar gelecegin futbolculari. Biz çok seviniriz, taraftarlar stadi doldurursa" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA