Kocaelispor - Çorum FK Maçinin Ardindan

Trendyol 1. Lig 12. haftada Kocaelispor’un Çorum FK’yi 2-1 maglup ettigi karsilasmanin ardindan teknik direktörler maçi degerlendirdi

Karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Kocaelispor Teknik Direktörü Ertugrul Saglam, “Enteresan bir maç oldu. Özellikle geçtigimiz hafta aldigimiz degerli ve anlamli 3 puandan sonra bugünkü karsilasma bizim için birkaç final maçindan biri gibi degerlendirdik. Ilk devreyi aldik, burusturup çöpe attik. Sezonun basindan beri en kötü 45 dakikalik performans diyebiliriz. Bunun sebeplerini kisa geçmek istiyorum; karsimizda hakikaten iyi bir takim vardi. Hem kadro kalitesi ve zenginligi açisindan 4-5 iyi takimindan biri. Deplasman karnesinde baktigimizda tam bir deplasman takimi gibi görünüyor, oynuyor ve basarili oluyorlar. Böyle bir takima karsi ofansif olarak üretmek ve defansif olarak kalite ortaya koymak bizim için zor oldu. Oyuncu yapimiza baktigimizda öndeki 6’li oyuncumuz top geldiginde oynayabilen, top rakipteyken de zafiyet gösteren oyuncular. Genel anlamda böyle bir sikintimiz var. Biz ne kadar topu ayagimizda tutup rakibe vermezsek o kadar rakipten topu kazanmama gibi oyun ortaya çikiyor. Bugün maalesef birçok topu çok kolay verdik. Çok basit pas hatalari yaptik. Rakibimizin de isini kolaylastirdik. Dönüslerimiz çok yavas oldu. Devrede bazi hamlelerimiz oldu ve ikinci yariya iyi bir baslangiç oldu. Hem degisiklik, hem de oyuncularimizin mahcubiyeti 2. yarida reaksiyon göstermelerine neden oldu. Kocaelispor gibi oynamaya basladik. Sonrasinda topu elimize geçirdik ve pozisyonlar da bulmaya basladik. Golü bulduk. Golle beraber direkten dönen toplarimiz, pozisyonlarimiz, sutlarimiz, kalecinin çikardiklari var. Bu kadar ani reaksiyon gösterip çok kötü oyundan iyi oyuna geçebilmek de bizim adimiza olumlu bir sey. Kazanmamiz gereken bir karsilasmayi, 2 hafta önce Gençlerbirligi’ne son dakikalarda nasil verdiysek bugün de futbol sansi bizden yana oldu ve bence ikinci yarida ortaya koydugumuz mücadele ve oyunun karsiliginda hak ettigimiz 3 puani aldik" dedi.



Serkan Özbalta: “Talihsizlik”

Çorum FK Teknik Sorumlusu Serkan Özbalta, “Hafta basi basladigimiz görevimizde, 4 gün antrenman yapip buraya geldik ve sonunda anliyorum ki oyuncularimiz bizi dinlemisler, yapmak istediklerimizi harfiyen yerine getirdiler ki maçin sonuna kadar kalecimizden baslayan çikislar, orta sahadaki geçisler, hem de rakip ceza sahasina nasil girilir, girdigimizde neler yapabiliriz, tam manasiyla yerine getirdiler. Bazen böyle olabiliyor. Talihsizlik olabiliyor. Ceza sahasindaki dogru tercihler, vurustaki becerilerimizde biraz eksik kaldik. Onun disinda takim savunmasini da iyi yaptigimizi düsünüyorum. Fena oyun olmadi bizim açimizdan. Bu kisa dilimde; ilerde bu takim bize neler verebilir diye baktigimizda bu takim iyi seyler yapacaktir. Oynayan veya oynamayan oyuncular diye ayirdigimizda sakat oyuncularimiz da bunlara dahil olunca, bugün biraz sikinti yasadik ama bu yüzden takimlar 23-25 kisilik kadrolardan kuruluyor. Oyuncularimiz ellerinden gelenin fazlasini yaptilar. Güçlü bir taki oldugumuzu gösterdiler. Oyundan ve mücadeleden memnunum. Bazen son dakikada siz atiyorsunuz, çilginca sevinç oluyor. Oyunun dogasinda var. Bazen de yiyorsunuz, çok üzülüyorsunuz. Çok uç noktalarda sevinç yasamak ya da yerin altina kafayi sokup enseyi karartmak dogru degil. Olgun bireyler gibi su anki karsilasmanin üstesinden gelecegiz. Sezon sonu hedefimiz var. Bugün kimseye kupa vermiyorlar. Evet, bir basari yakaliyorsun. Sezon sonu geldiginde istedigimiz noktada bitirecegimizin sinyallerini bugün verdiler. Kocaelispor’u da tebrik ediyorum. Iyi bir galibiyet serisi yakalandi. Sehir bütünlesmis, taraftar iyiydi. Zevkli bir karsilasma oldu. Savunma yapmaya gelmedik buraya, gördünüz. Her çikisimizda karsi kaleye gidebildik, basarili olabildik. Buraya gelen Çorum taraftarinin da desteklerinin devam etmesini isterim. En kötü bir puanla dönelim isterdik. Ama diger günlerde bunu telafi etmek istiyoruz. Onlara çok tesekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA