Fatih Tekke Açiklamasi 'Kötü Baslangiçti, Kötü Bir Oyun Degildi'

Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, 3-0’lik Gaziantep FK maglubiyetine iliskin, “Kötü bir baslangiçti kabul ediyorum, kötü bir oyun degildi. Maglubiyet tamami ile benim sorumlulugumda” dedi.

Trendyol Süper Lig’in 12. haftasinda Corendon Alanyaspor, sahasinda Gaziantep FK’ya 3-0 maglup oldu. Maçin ardindan basin toplantisinda karsilasmayi degerlendiren Alanyaspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, ilk yarinin son bölümlerinin maçin kirilma anlari oldugunu söyledi.

Takimin basindaki 4-5 antrenmana göre genel hatlariyla sahadaki yerlesimin iyi oldugunu belirten Tekke, “Oyuncularimin bireysel performansi belki istedigim gibi degil ama genelde ne yapmak istiyorsak onu yaptik. Maç da bu sekildeydi zaten. Hatalar oluyor, hepimiz yapiyoruz ama bir teknik adamin baslamak istemedigi bir sekilde baslangiç oldu. Takimin potansiyeli, istedigi verdigi cevap bana göre iyi. Ihtiyaci olan galibiyetti. Taraftarimiz önündeki ilk karsilasmamiz kendi adima, ekibin adina, camia adina açikçasi üzüldüm. Futbol içerisinde bunlar var. Nasip degil diyoruz. Çalismalarimiza devam edecegiz. Alanyaspor’un bulundugu yer asla hak ettigi yer degil. Biz bunu normallestirip yukariya çikarmak için çaba sarf edecegiz. Üzüldük, belki bunda bir hayir vardir. Ben böyle inaniyorum” diye konustu.

Oyunun tamaminda topun kendilerine olmasina ragmen üretken olamadiklarini ifade eden Tekke, sunlari söyledi: “90 dakika boyunca topa sahip olan bir Alanyaspor, ikinci yari çok üretken olmayan bir Alanyaspor. Rakip takim özellikle üçüncü bölgede daha üretken. Bu tip maçlarda golü sizin bulmaniz ki, rakibiniz genis oynasin. Bugün bunu basaramadik. Protestolar oluyor, maglubiyet kimin hosuna gider. Ben daha henüz Alanya’da Alanyaspor tesisleri haricinde yaninda bir cami var oraya gidebildim. Onun haricinde sadece tesislerdeyim. Hayatim nasip olursa orada geçecek. Kötü bir baslangiçti kabul ediyorum, kötü bir oyun degildi. Maglubiyet tamami ile benim sorumlulugumda. Oyuncularima söyledigim sey, maglup oldugumuz zaman ben maglup olacagim, galip geldiginiz zaman siz galip geleceksiniz olmustu. Bu bugün için de geçerliydi.”

Kaynak: İHA