2 Dönem Transfer Yasagi Alan Samsunspor, CAS'taki Ilk Durusmada Kendini Savundu

SAMSUN – Arvydas Novikovas ile FIFA’lik olan ve 2 dönem transfer yasagi yiyen Samsunspor’un avukatlari CAS’ta kendini savundu. Kulüp, cezanin gecikme durumuna karsilik yasagin kis transfer döneminin ardindan uygulanmasini talep etti.

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, Arvydas Novikovas ile sözlesme feshi konusunda FIFA ile davalik olmustu. Futbolcunun alacagini davadan önce yatiran Samsunspor, “Tek tarafli fesih konusunu aliskanlik haline getirdigi ve önceki sözlesme fesihleri dikkate alinarak” 2 dönem transfer yasagina çarptirilmisti. Konuyu CAS’a tasiyan kirmizi-beyazlilar ilk durusmada kendini savundu.

Konuyla ilgili yapilan yazili açiklamada su ifadelere yer verildi: “Önceden bilgilendirdigimiz üzere, eski futbolcumuz Arvydas Novikovas ile sulh yoluyla anlasmamiza ragmen FIFA tarafindan haksiz bir sekilde tarafimiza transfer yasagi cezasi uygulanmisti. Ardindan, Kulüp avukatlarimiz FIFA’nin haksiz kararina karsi Uluslararasi Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) basvuruda bulunmustu. Kulüp Avukatlarimiz ve Isviçreli Avukatlarimiz bugün Isviçre’de yaklasik bes saat süren CAS durusmasina katilmis ve olayi FIFA avukatlari ile CAS hakemlerine açiklamistir. Ilgili CAS kararinin Aralik ayi sonuna kadar açiklanmasi beklenmektedir. Avukatlarimiz ayrica, kararda gecikme olmasi ihtimalini dikkate alarak; ilgili karar açiklanana kadar önümüzdeki kis transfer döneminde transfer yasaginin uygulanmamasini talep etmislerdir. Söz konusu hususta hukuki çalismalar titizlikle devam etmekte olup, bu süreçte kamuoyu ve tüm taraftarlarimiz bilgilendirilmeye devam edilecektir.”

Kaynak: İHA