Pendikspor Ile Sivasspor Ilk Kez Rakip

Trendyol Süper Lig’in 8. haftasinda Pendikspor, sahasinda Sivasspor ile oynayacak. Iki ekip tarihlerinde ilk kez karsi karsiya gelecek.

Trendyol Süper Lig’in 8. haftasinda Pendikspor, yarin saat 13.30’da Sivasspor’u agirlayacak. Bu müsabakayla birlikte iki ekip tarihinde ilk kez karsi karsiya gelecek. Geride kalan 7 haftada Istanbul ekibi, Süper Lig’de galibiyetle tanisamadi. Kirmizi-beyazlilar ligde karsilastigi Hatayspor, Adana Demirspor ve Trabzonspor maçlarindan maglubiyetle ayrildi. Besiktas, Kasimpasa, Alanya ve Fatih Karagümrük ile berabere kalan Pendikspor, 4 puanla 17. sirada bulunuyor.

Pendikspor, ilk kez evinde

Tarihinde ilk kez Süper Lig’e yükselen Pendikspor, Pendik Stadyumu’nun Süper Lig standartlarina uygun hale gelmesi için çalisma baslatildigini açiklamis ve bu haftaya kadarki iç saha maçlarini Ümraniye Sehir Stadyumu’nda oynamisti. Pendik Stadyumu’ndaki çalismalarin tamamlanmasiyla birlikte kirmizi-beyazlilar Süper Lig’de ilk kez evinde maça çikacak.

Sivasspor, Istanbul’da puana hasret

Sivasspor, bu sezon ligde geride kalan haftalarda yalnizca Gaziantep deplasmanindan galibiyetle ayrildi. Samsunspor, Antalyaspor, Çaykur Rizespor ve Hatayspor ile oynadigi maçlardan beraberlikle ayrilan Yigidolar, Besiktas ve Ankaragücü’ne ise maglup oldu. 1 galibiyet ve 4 beraberligi bulunan Sivasspor, 7 puanla 12. sirada yer aliyor.

Öte yandan kirmizi-beyazlilar Süper Lig’de son 5 Istanbul deplasmanindan puansiz ayrildi. Sivasspor, Istanbul’da oynadigi maçlarda en son 24 Aralik 2022’de Kasimpasa deplasmanindan 2-1 galip ayrilarak puan kazandi.

Turgut Doman düdük çalacak

Pendikspor ile Sivasspor arasinda oynanacak mücadeleyi hakem Turgut Doman yönetecek. Doman’in yardimciliklarini Serkan Çimen ve Mehmet Fatih Mazlum yapacak. Karsilasmanin dördüncü hakemi ise Ömer Faruk Turtay olacak.

Kaynak: İHA