Kütahya Belediyesinden Amatör Spor Kulüplerine 1 Milyon TL'lik Destek

Kütahya Belediyesi, amatör spor kulüplerine toplam 1 milyon TL maddi yardimda bulundu.

Düzenlenen Amatör Spor Kulüplerine Nakdi Yardim Töreni, Kütahya Valisi Musa Isin, Kütahya Dumlupinar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kiziltoprak, Kütahya Il Jandarma Komutani Jandarma Kidemli Albay Murat Kirbaç, Kütahya Gençlik ve Spor Il Müdürü Ercan Sirin, Kütahya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Baskani Murat Cengiz, MHP Kütahya Merkez Ilçe Baskani Ayhan Toy, Belediye Baskan Yardimcilarimiz Abdullah Damci, Ertugrul Cevahir, amatör spor kulüplerinin baskanlari ve yöneticilerinin katilimiyla gerçeklestirildi.

Törende konusan Kütahya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Baskani Murat Cengiz, Baskani Isik’a bugüne kadar verdigi desteklerden dolayi tesekkür ederek, “Sayin belediye baskanimiz verdigi sözlerin arkasinda durarak her sene katlayarak amatör spor kulüplerimize yardimlarini devam ettiriyor. Bu yil da 1 milyon Türk Lirasi destek vererek spora ve sporcuya olan destegini gösterdi” dedi.



"Mahallenizdeki çocuklarimiza sahip çikin"

Gelecek yilki destegin 1 milyon 500 bin Türk Lirasi olacagini sözünü veren Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik, “Sizler gerçekten çok büyük bir görevi yerine getiriyorsunuz. Bulundugunuz mahalledeki gençlerimizin disaridaki kurulmus tuzaklardan alikonulmasi için gönüllülük esasiyla birçok gencimizi, çocugumuzu kulüplerinizin bünyesinde sporla mesgul ederek gelecege daha saglam hazirlanmalari konusunda herhalde en iyi hayirli hizmeti yapiyorsunuz. Biz de belediyemizin bütçe imkanlari istikametinde kanunlarin bize müsaade ettigi ölçüde milletimizin kaynaklarindan size aktarilabilecek nakdi yardim konusunu her yil zorlayarak en üst düzeye çikarttik. Cumhuriyetimizin ilaninin 100. yilina denk gelen bir yilin nakdi yardim töreni oldugu için bunun bir anlami olsun dedik ve 1 milyon Türk Lirasi söz verdik ve bugün sözümüzü yerine getiriyoruz. Insallah 2024 yilinda da bugünden adini koyalim 1 milyon 500 bin Türk Lirasina çikartalim. Yeter ki siz kendi mahallenizdeki çocuklarimiza sahip çikin” ifadelerini kullandi.

Kütahya’da 2 bin 700 lisansli sporcu var

Belediye Kütahyaspor ve Kütahya Belediyespor ile ilgili de açiklamalarda bulunan Baskani Isik, “Belediye Kütahyaspor, profesyonel futbol takimimiz ve oraya yetistirecegimiz altyapiyla beraber yaklasik bin 100 sporcumuzun oldugu bir kulübümüz. Kütahya Belediyespor’da ise 17 farkli brans var ve yaklasik bin 600 lisansli sporcumuz var. Topladigimiz zaman 2 bin 700’e yakin belediyemizin uhdesinde ilimizi ve ülkemizi temsil eden birçok basarili sporcularimiz var. Sizlerin sahiplendigi evlatlarimizi çok önemsiyoruz. Insallah her geçen yil onlara destegimizi de artirarak gelecege daha iyi hazirlanmalari konusunda biz de elimizden geleni yapalim. Merkezde ve ilçelerimizde sporcu sayisi ve spor faaliyetleri açisindan Türkiye’nin altinci ili olmanin çok büyük bir onur oldugunu ifade etmek isterim. Nüfusumuza oranla 81 il içerisinde 34-35’inci siralarda yer alan siralamamizin 6’inci siralara çikmasi önemli bir basari. O da sizlerin ve diger kulüplerimizin katkisiyla olan bir sey. Gençlik Spor Il Müdürümüz de burada. Merkezdeki saha yetersizligi konusunda, geçen yil Vefa Sahamizla Alayunt Sahamizi elden geçirdik. Evliya Çelebi de dahil olmak üzere üçünü Gençlik Spor Il Müdürlügümüze aktarabiliriz. Onun karsiliginda Yoncali’da yaptigimiz üç sahamiz var; iki antrenman, bir nizami saha. Onu Belediye Kütahyaspor Kulübümüzün kullanacagi sekilde bir düzenlemeyle, takas usulüyle düzenleyebilirsek merkezdeki sikintiyi da o anlamda biraz daha rahatlatabiliriz. Öyle bir alternatif de var eger uygun görülürse biz o konuda yardimci oluruz. Katilimlariniz için hepinize ayri ayri tesekkür ediyorum. Rabbim saglikla, sihhatle, hiçbir çocugumuzun burnunun kanamayacagi bir sezonu nasip eylesin. Sayin Valimize ve degerli protokolümüze böyle güzel bir günde ayrica tesekkür ediyorum” diyerek sözlerini noktaladi.

"Güzel bir icraat yapiyorsunuz, tekrar sizi tebrik ediyorum"

Kütahya Valisi Musa Isin, Kütahya’da sporun önemli bir yer isgal ettigini ögrendigini ve bundan çok memnun oldugunu ifade ederek, “Türkiye’de altinci siradayiz. Bu güzel bir sonuç ve insallah niceligini ve niteligini birlikte artiracagiz. Spor bizim için, toplum için ve özellikle gençlerimiz için çok önemli bir alan. Bu alanda kendinizi tevsik ettiginiz için sizleri tebrik ediyorum. Gençligimizi kötü aliskanliklardan alikoyuyorsunuz, bos zamanlarini degerlendirmelerinde onlara yardimci oluyorsunuz ve daha saglikli bir nesil yetisiyor. Bu manada güzel bir icraat yapiyorsunuz, tekrar sizi tebrik ediyorum. Belediye baskanimiz sizlere maddi manevi destekte bulunuyor, kendisini tebrik ediyorum. Insallah hep birlikte sizlerin, Kütahya’mizin daha iyi bir yere gelmesi hem spor anlaminda hem ekonomik alanlarda hem kültürel anlamda hem de refah seviyesinin yükselmesinde insallah hep birlikte çalisacagiz” dedi.

Kaynak: İHA