Kocaelispor - Erzurumspor Maçinin Ardindan

Trendyol 1. Lig’in 9. haftasinda Kocaelispor ile Erzurumspor 1-1 berabere kaldi. Maçin ardindan teknik direktörler karsilasmayi degerlendirdi.

Mücadele sonrasi düzenlenen basin toplantisinda konusan Kocaelispor Teknik Direktörü Ertugrul Saglam, “Maçtan önce beklentimiz; iyi mücadeleyle, güzel futbolla, sonrasinda kazanarak galibiyet serimizi 6 maça çikarmakti. Iyi sonuçlar çikarsa sonrasinda siralamada birkaç basamak çikma sansimiz vardi. Onlardan ziyade beklentim suydu; futbolda basariyi yakalamak istiyorsaniz basarida devamlilik ve istikrari olusturmak, yakalamak lazim. Esas beklentim buydu. Sonuç itibariyla Sanliurfa’da baslayan yükselis trendini geçtigimiz hafta Keçiörengücü maçiyla biraz daha yukari çikmisti. Bu hafta biraz daha üstüne koyup güzel maç bekliyorduk. Aslinda fena da baslamadik. Futbol sansi yardim etti. Bredze’nin bitiriciligi bizi öne geçirdi. Sonrasinda da ürettik. Tangue’nin çok net kaçirdigi pozisyon maçin dönüm noktasi oldu. Rakibimiz iyi kapandi. Kapanirken de oyunu çok iyi soguttular. Ikinci yari maça çikarken Cihat’in rahatsizligi, bunun yaninda da Yusuf Emre’nin sikintili süreçten sonra oynamasi nedeniyle oyuncu degistirmek zorunda kaldik. Geçen hafta tüm degisiklikler olumlu etki ederken bu hafta sonradan giren oyuncular ellerinden geleni yapti ama istedigimiz düzeyde gelisimi de çok sagladik diyemeyiz. Ikinci yari zaman zaman oyun gitti, geldi. Risk aldigimiz dönemde kontra ataga yakalandik. Son bölümde yine baski olusturduk. Yine de maçi kazanacak pozisyonlarimiz da vardi. Kazanmayi çok istiyorduk fakat buradaki verdigimiz iki puan bizi çok üzdü. Sonuçta futbol bu. Bazen bu tür sanssizliklari yasayacagiz. Araya milli takim dönemi girdi. Bu arada eksiklerimizi iyi tespit edip daha iyi sekilde yeni bir galibiyet serisinin baslangiciyla sezona devam edecegiz” dedi.



Hakan Kutlu: “VAR hakemleri art niyetli. 6-7 dakikanin baska izahi yok”

VAR olmasaydi maçi kazanacaklarini belirten Erzurumspor Teknik Direktörü Hakan Kutlu ise, “Iki takim oyuncularini da tebrik ediyorum. Seyir açisindan çok güzel futbol ortaya koydular. Sanki üst ligin mücadelesi gibiydi. Ama bugün kazanan takimin kendi takimim Erzurumspor oldugunu düsünüyorum. Futbol ne gerektiriyorsa yaptik. Oyun, pozisyon, topa sahip olma olarak, dogru paslari bularak hizli hücuma geçisleri yapan Erzurumspor vardi. Galibiyeti kazanmasi gereken taraf Erzurumspor’du. Ama berabere bitti. Kocaelispor’u da tebrik ediyorum. Belli ki bu ligde sonuna kadar sampiyonlugu kovalayacaklar. Önemli kadro yapisina sahipler ve teknik ekibi var. Önemli bir sehir. Futbolda üst liglerde olmasi gereken bir sehir. Oyuncularla alakali söylenecek her sey çok güzel ama VAR hakemleriyle ilgili söylemek gereken bir sey var. Maçin hakemini sahada durusuyla ve maçi yönetimiyle art niyetli oldugunu asla düsünmüyorum. Bizi ezen taraflari vardi ama art niyetli degildi. VAR hakemleri biri Hüseyin Göçek. Deneyimli orta hakemdi, yillarca futbola hizmet etti. Verdigi ofsayt kararindaki hassasiyeti bize atilan ilk golde 30 saniye bile incelemedi, göstermedi. Yüzde yüz fauldü. Orta hakem görmeyebilir. Orta hakemin tek sikintisi deneyimsizdi. Zaman zaman yanlis kararlar verdi. Kesinlikle art niyetli degildi. Sefa’ya yapilan müdahale yüzde yüz fauldü. Atagin devaminda gol geldi. Daha sonra attigimiz golde VAR devreye girdi. Attigimiz golde 7-8 dakika ofsayt incelenmez. ‘Yapay zeka’ diyorlar ama ofsayt çizgisinin hangi anda çekilecegine oradaki hakem arkadaslar karar veriyor. ‘Su anda çekeceksiniz’ diyor dördüncü hakem. Pozisyonu ofsayta getirebilmek için orada ugrasti. Orta hakemin saha durusu iyi ama deneyimsiz. VAR basindaki hakemler bu tip hatalar yapinca art niyet ariyoruz" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA