Ismail Kartal Açiklamasi 'Daha Farkli Da Kazanabilirdik'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, Spartak Trnava galibiyetinin ardindan, "Daha farkli da kazabilirdik" dedi.

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi H Grubu 2. hafta maçinda deplasmanda Slovakya ekibi Spartak Trnava’yi 2-1 maglup ederek 6 puanla zirvede yer aldi. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda Teknik Direktör Ismail Kartal açiklamalarda bulundu. Kartal, “Ilk devre oyunun tamami bizim elimizdeydi sadece üçüncü bölgede üretkenligimiz azdi. Net pozisyonlar üretemedik. Ikinci yari kendi oyunumuzla üçüncü bölgede daha fazla oynayarak, üretkenligimizi arttirmamiz gerektigini oyuncularimiza anlattim. Sonra da daha hücumcu, daha organize ataklar gelistirebilmek için iki oyuncuyu birden degistirdik. Bu degisikliklerle beraber takimin oyun hizi artti. Pozisyonlara girmeye basladik. Gol geldi, bir gol daha bulduk. Ardindan iki gol daha attik, iptal edildi. Kendi hatamizdan da bir gol yedik. Bu da futbolda olabilir. Rakip de 2-1’in verdigi enerji ve tribünlerin destegi ile üzerimize gelmeye çalisti. Onun haricinde rakibe bir tane net pozisyon verdik gibi. Fazla bir pozisyon da vermedik ama bizim pozisyonlarimiz vardi. 2-1 kazandik. Daha farkli da kazanabilirdik. Sonuçta burada hedefimiz kazanmak ve üç puan almakti. Bunu basardik, oyuncularimi tebrik ediyorum. Bundan sonraki maçlar için de rakibe basarilar diliyorum. Biz kendi isimize bakacagiz. 3 puan için çok mutluyum. Oyuncularimizi tebrik ediyorum" diye konustu.



"Bugün istedigimizi aldik"

Bütün oyuncularina güvendigini vurgulayan basarili teknik adam, "60. dakikaya kadar ayni oyuncularimla devam ettim. 60’tan sonra oyuna daha katki yapacagina inandigimiz degisikliklerle oyuncularimizi sahaya sürdük. Bunlar bazen tutuyor, bazen tutmuyor. Tutunca ’Hocanin degisikligi tuttu’ deniliyor, istediginiz sonucu elde edemediginiz zaman ’Taktik tutmadi’ diyorlar. Futbolda bunlar var. Bugün istedigimizi aldik" ifadelerini kullandi.

"Her oynadigi maçta takima katki verdi"

Attigi golle galibiyetin mimarlarindan olan King ve Irfan Can ile ilgili bir soru üzerine Kartal, "Joshua King uzun zamandir her zaman hazir ve hazir oldugu zaman biz de ona sans veriyoruz. Her oynadigi maçta takima katki verdi. Bugün arka hamstringinde bir problem var. Durumu yarin MR’i çekilince belli olacak. Sprinter bir oyuncu oldugu için bu tip sakatliklar oluyor. Insallah çok fazla bir seyi yoktur ve bir an evvel aramiza döner. Irfan Can’a sürekli ‘oyunda kal, isin, oyunun içinde ol, kalenin içinde çok kalma’ dedik. O da uzun zaman oynamamasina ragmen güzel bir maç çikartti" açiklamasinda bulundu.

Bu maçin geride kaldigini vurgulayan Ismail Kartal, su an tek hedeflerinin hafta sonu oynayacaklari Kasimpasa maçi oldugunu sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA