Isitme Engelliler Kadin Milli Futbol Takimi, Dünya Ikincisi

Malezya’nin baskenti Kuala Lumpur’un ev sahipligi yaptigi 4.Isitme Engelliler Dünya Futbol Sampiyonasi’nda Kadin Milli Futbol Takimi, Dünya ikincisi oldu.

4.Isitme Engelliler Dünya Futbol Sampiyonasi’nda Polonya’yi 2-1 yenerek finale yükselen Isitme Engelliler Kadin Milli Futbol Takimi, bugün ABD ile sampiyonluk mücadelesi verdi. Ay-yildizlilar, rakibine 3-0 maglup olarak turnuvayi ikinci olarak tamamladi.

Karsilasmanin ardindan açiklamalarda bulunan Federasyon Baskani Kerim Vural, "Bugün nefes kesen bir müsabaka izledik, öncelikle kizlarimla gurur duyuyorum. Dünya Kupasi’nda elde ettigimiz ikincilik derecesi, ülkemizin futbol yeteneginin ne kadar büyük oldugunu bir kez daha kanitlamistir. Takimimizin azim, disiplin ve yetenekleri, dünya sahnesinde büyük bir izlenim birakti. Bu tarihi basari, Türk futbolunda ve isitme engelliler futbolunda parlak bir gelecege isaret ediyor. Kizlarimizin aylardir süren emegi ve azmi sayesinde bu unutulmaz basariya imza atildi. Tüm Türkiye sizinle gurur duyuyor. Sadece Isitme Engelli Kadin Futbolu tarihinde degil Türk Kadin Futbolu tarihinde de önemli bir basariya imza attilar. Milli takimimiz ile gurur duyuyorum, simdi gözümüz olimpiyatlarda inaniyorum ki sampiyonluk kupasini olimpiyatlarda ülkemize getirecegiz. Hep söyledigim gibi sesimiz spor olsun tüm dünya bizi duysun" dedi.

Kaynak: İHA