Firat Okul Açiklamasi 'Emlak Konut Maçi Zor Olacak'

Kadinlar Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Mehmet Kavan Yapi Izmit Belediyespor’da, Emlak Konut maçinin hazirliklari sürüyor. Üçlü seriden degerli iki galibiyet çikardiklarini belirten Basantrenör Hasan Firat Okul, Emlak Konut maçi için, "Zor bir maç olacak. Bizim performansimiz son haftalardaki gibi devam ederse istedigimize ulasiriz" dedi.

Kocaeli ekibi Mehmet Kavan Yapi Izmit Belediyespor, pazar günü oynayacaklari Emlak Konut maçinin hazirliklarini sürdürüyor. Basantrenör Hasan Firat Okul son dakikada maglup olduklari Fenerbahçe maçi ve Emlak Konut karsilasmasiyla ilgili degerlendirmelerde bulundu.

Açiklamalarda bulunan Okul, "Fenerbahçe maçinda bizim için üzücü bir son oldu. Fenerbahçe genis rotasyonu olan bir takim. O gün her ne kadar oynamalarina müsaade etmesek de, maçin sonunda dar rotasyonla oynadigimiz için yorulduk. Sansiz anlar da oldu tabii ki. Bosluklar bulduk, onlar girmedi. Üstüne onlar bütün maç boyunca degerlendiremedigi firsatlari son saniyelerde degerlendirince geriye düstük. Ayse Cora’nin maçin son çeyreginde sakatlandigi için olmamasi da bizi etkiledi" dedi.



"Oturup aglanacak halimiz yok"

Fenerbahçe maçinda hakem performanslarina deginmeden geçmeyen Firat Okul, "Hakemleri konusmak istemiyoruz ama hakemlerin maç sonunda verdigi kararlar da bizim bütün dengemizi bozdu. Bana göre hakkaniyet ölçüsünde olmayan kararlar oldu. Ayaktayiz diye çalinan uydurma bir teknik faul. Itiraz eden yok, bir sey yok. Oyuncusuyla konusan staffa teknik faul çaliyor. Ribaundunu aldigimiz pozisyonda faul çaldilar. O bizim bütün dengemizi bozdu. Orada bir top girmese ya da biz bir hücum daha fazla yapsak maçi kazanmistik. Geneline bakarsak maç bizim hakkimizdi ama her zaman her sey hakkaniyet ölçüsünde olmuyor. Simdi oturup aglanacak halimiz yok" diye konustu.



"Üçlü seriden 2 galibiyet çikardik. Simdi rakiplerimizle oynayacagiz"

Ligin ilk 4 haftasinda 2 galibiyet ve 2 beraberlik alan Okul, "Üçlü seri dedigimiz; Çukurova, Galatasaray, Fenerbahçe serisinden 3’te 2 çikardik. Bunlar bizim için degerli galibiyetler. Simdi asil is; kendi rakiplerimizle, güçlü rakiplerimizle oynamak. Bize göre yukardaki takimlardan galibiyet aldik, orada ayri motivasyon vardi. Simdi Emlak Konut ile oynayacagiz. Gerçekten iyi bir takim. Yeni yabanci aldilar. Eksiklikleri var ama bütün sezonu öyle oynadiklari için gerçekten iyi bir basketbol oynuyorlar. Geçen hafta ve önceki hafta galibiyet aldilar. Zor bir maç olacak. Bizim performansimiz son haftalardaki gibi devam ederse istedigimize ulasiriz ama bunu maç günü görebiliyoruz. Yapacagimiz taktiklere takimimiz reaksiyon verir, en iyi sekilde sahada uygular ve hem hücumda, hem de müdafaada iyi isler yaparsak galibiyeti alabiliriz" seklinde konustu.



"Ayse Cora, Emlak Konut maçinda olmayacak"

Ayse Cora’nin, Fenerbahçe maçindaki sakatligiyla ilgili de konusan Firat Okul, "Iki haftalik dinlenme sürecinde. Kalfinda o maçtan kalan küçük bir yirtik var. Ayse Cora bu maçta olmayacak ama diger oyuncularim onun eksikligini göstermemek için sahada en iyi sekilde mücadele edecek. Bütün bir hafta çalistik. Ne olursa olsun ilk besimizdeki Ayse Cora degerli bir oyuncu, milli takim oyuncusu. Onun olmayisini elimizden geldigince kapatmaya çalisacagiz" açiklamasinda bulundu.

Kaynak: İHA