Firat Aslan Açiklamasi 'Ölecegimi Bilsem Yine Savasirim'

Türk profesyonel boks tarihinin ilk ve tek dünya sampiyonu Firat Arslan, Erzurum’da yaptigi antrenmanlarla WBA dünya sampiyonlugu altin kemer karsilasmasiyla ringlere veda edecek.

Dünya sampiyonu profesyonel boksör Firat Arslan, WBA dünya sampiyonlugu altin kemer karsilasmasiyla ringlere veda etmek için son kez eldiven giymeye hazirlaniyor. 21 Ekim Cumartesi gecesi Almanya’nin Göppingen kentinde bulunan EWS Arena’da Avrupa sampiyonu Bosna Hersekli boksör Edin Puhalo’ya karsi jübile maçinda ringe çikacak.

"Erzurum her anlamda güzel bir sehir"

Yaklasik iki ay boyunca antrenmanlarini Palandöken Dagi’nda ve Erzurum sehir merkezinde devam ettiren Firat Arslan, "Önceki menajerim Avusturya’nin daglarinda hazirliklarimizi yaptirirken, esim Dilek Arslan ile birlikte ülkemizde de benzeri imkanlarin oldugunu fark ettik. Bunun içinde yüksek rakima ve müthis tesislere sahip olan Erzurum’u seçtik. Çok iyi de etmisiz. Buranin insani, dogasi ve havasi çok güzel. Beni bagirlarina bastilar. Erzurum’a gelerek 8 haftalik bir süre burada antrenmanlari sürdürmeye karar verdik. 7 haftadir Erzurum’da yogun bir sekilde antrenman yapiyoruz. Insallah ülkemizin ay-yildizli bayragini en iyi sekilde temsi edecegim. Dua bekliyorum" seklinde konustu.



"Ay-yildizli bayragi zirveye tasiyacagim"

Firat Aslan, kendisinden 18 yas küçük olan Puhalo’nun, navakt canavari olarak ringlere nam saldigini ve bugüne kadar çiktigi 24 maçin 23’ünü kazanirken, bunlardan 22’sini de nakavtla sonlandirdigini belirterek, "Su an için dünya siralamasinda besinciligini koruyan Puhalo benden daha genç. Ben dünya siralamasinda 4. numarada bulunuyorum. Hedefim bu yilin sonunda dünya sampiyonluk maçi yaparak yeniden dünyanin zirvesine Türk bayragini dikmek olacak. Eger bu sampiyonlugu kazanirsam dünyada gelmis geçmis en yasli sporcu unvani bende olacak. Allah’a siginarak en iyi maçimi ortaya koyarak ringlere veda etmek istiyorum" dedi.



Cebrail Gençoglu: "Onu Erzurum’da misafir etmek çok kiymetli"

Erzurum Teknik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde arastirma görevlisi olan ve kick boksta Avrupa ile dünya sampiyonlugu bulunan Cebrail Gençoglu da, Firat Aslan gibi dev bir ismin Erzurum’da hazirlik yapmasinin tarifsiz bir duygu oldugunu ifade ederek, "Böyle bir efsane isimle bir arada olmak, ona destek olmaya çalismak herkese nasip olmaz. Insallah son maçinda da basarili olur. Hepimize örnek olacak bir insan ve sporcu. Hep birlikte bu degerlere sahip çikmamiz gerekir" diye konustu.

Kaynak: İHA