Aydin'da Cumhurbaskanligi Bisiklet Turu Heyecani

Cumhurbaskanligi himayelerinde, gerçeklestirilen Cumhurbaskanligi Türkiye Bisiklet Turu’nun 58.si, 08-15 Ekim 2023 tarihleri arasinda düzenlenecek.

Türkiye’nin tek uluslararasi etapli yol bisiklet yarisi olmasinin yani sira dünya genelinde kitalararasi gerçeklesen ilk ve tek etapli yol bisiklet yarisi olma özelligini tasiyan 58. Cumhurbaskanligi Türkiye Bisiklet Turu (Tour of Turkey), 08 Ekim 2023 Pazar günü Alanya’dan baslayip, 15 Ekim 2023 Pazar günü Istanbul’da sona erecek. 8 etapta toplam bin 235 kilometre pedal çevirecek olan sporcular, Bodrum’da verilecek startin ardindan, bisiklet turunun 6. Etabi Aydin il sinirlari içerisinde bulunan Didim ve Söke ilçesinden sonra Ortaklar üzerinden Selçuk’a gidecek. 36 ülkeden 24 takim ve toplam 168 sporcunun yarisacagi 58. Cumhurbaskanligi Türkiye Bisiklet Turu, 5 kitada, 190 ülkede, 13 farkli dilde canli yayinlanacak.

Turun 6. Etabi 13 Ekim’de Aydin’dan geçecek olmasi büyük bir heyecan olusturdu. Bu etap, sehrin güzelliklerini ve dogal zenginliklerini kesfetmek için mükemmel bir firsat sunacak. Bisikletçiler, muhtesem manzaralar esliginde pedallarken, Aydin’in kültürel ve tarihi zenginliklerini de yakindan gözlemleme firsati bulacak.

Kaynak: İHA