Ankara'nin Ardindan Iki Ilde Daha Spor Okulu Açilacak

Ankara Ticaret Odasi (ATO) Baskani Gürsel Baran, ATO Baskan Yardimcisi Temel Aktay ile birlikte Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Baskani Mehmet Akif Üstündag’i ziyaret etti. Üstündag, filenin sultanlarinin basarilarinin ardindan özellikle kiz çocuklari olan ailelerin voleybola ilgisinin yüzde 80 yükseldigini belirterek, Ankara’da kurulan spor lisesinin ardindan iki ilde daha spor okulu kurmak istediklerini söyledi.

Ziyarette konusan ATO Baskani Baran, bütün Türkiye’nin filenin sultanlarinin basarilariyla gururlandigini belirterek, adim adim bu basariya imza atan Türkiye Voleybol Federasyonu’na, oyunculara ve teknik ekibe tesekkür etti. Avrupa Sampiyonasi’nda ve Olimpiyat elemelerinde üst üste 22 galibiyet ve 3 kupa elde eden filenin sultanlarinin basarilariyla tüm Türkiye’nin sevindigini belirten Baran, “Hiçbir basari tesadüfen elde edilmez. Bu basarinin ardinda federasyonun büyük emegi ve çalismasi var. Bu galibiyetlerle voleybolu tüm Türkiye’ye sevdirdiniz” dedi.

Baran, ekonomiyi canlandiran alanlardan birinin de spor oldugunu, dünya genelinde spor tutkusunun 100 milyar dolara ulasan bir pazar olusturdugunu, lisansli ürünler, spor malzemeleri ve spor merkezleri ile birlikte spor endüstrisinin boyutunun çok daha yükseklere çiktigini belirterek, “Ülkemizde de filenin sultanlarinin galibiyetiyle birlikte spora yönelik ilgi artti. Gerek izleyici gerek uygulayici olarak spora yönelim beraberinde formasindan ayakkabisina kadar bir ekonomi olusturuyor. Spor müsabakalari ve uluslararasi müsabakalar da beraberinde turizmi gelistiriyor. Filenin sultanlarinin basarisiyla ateslenen süreç spor ekonomimizi de büyütecek” diye konustu.

Türkiye Voleybol Federasyonu Baskani Mehmet Akif Üstündag da, filenin sultanlarinin basarilarinin ardindan özellikle kiz çocuklari olan ailelerin voleybola ilgisinin yüzde 80 düzeyinde yükseldigini belirterek, çocuk ve gençlerin voleybola ilgisinin artmasindan büyük mutluluk duyduklarini söyledi.

A Milli Kadin Voleybol takiminin yurt disindaki müsabakalarina Türk seyirci ilgisinin çok yüksek oldugunu bildiren Üstündag, “Seyirci takima öyle güzel sahip çikiyor ki, yüzde 85’i Türk. Ben ‘Dünyada, Avrupa’da bize her yer Türkiye’ diye slogan haline getiriyorum” dedi.

Sultanlar Ligi’nin basladigini hatirlatan Üstündag, 11 Ekim’de sezonun ilk maçinin geçen yilin sampiyonu (Fenerbahçe Opet) ile kupa sampiyonu (Vakifbank) arasinda Istanbul Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu’nda oynanacagini söyledi.

Biletlerin satisa çiktiktan tam 18 dakika sonra tükendigini kaydeden Üstündag, yogun talep üzerine sahaya yeni koltuklar eklenerek kapasite artirimina gittiklerini anlatti. Üstündag, Türkiye Voleybol Federasyonu kompleksi içinde yaptirdiklari iki katli salonun açilisinin da en kisa zamanda yapilacagi bilgisini verdi.

Türkiye Voleybol Federasyonu tarafindan spor egitimine katki saglamak amaciyla yapilan Ankara Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Spor Lisesi hakkinda bilgi veren Üstündag, okulda 212’si yatili olmak üzere 365 ögrencinin egitim gördügünü bildirdi. Üstündag, “Ankara TVF Spor Lisesi, ISF tarafindan Brezilya’da düzenlenen Dünya Liseler Arasi Voleybol Sampiyonasi’nda Okul Erkek Voleybol Takimimiz namaglup sampiyon oldu. Bu basarinin ardinda ciddi bir emek var. Istanbul’da ve bir baska ilimizde olmak üzere iki okul daha kurmak istiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA