Trabzonspor, Taraftari Fenerbahçe Maçinda Takimini Tribünde Desteklemek Istiyor

Trabzonspor Rota Akçabatlilar Taraftar Dernegi Baskani Bilal Pervenoglu, Fenerbahçe ile Trabzonspor arasinda oynanan müsabakalarda taraftar kisitlamasinin kalkmasi için tüm futbol paydaslarindan destek beklediklerini belirterek Kadiköy’de takimlarini tribünden desteklemek istediklerini söyledi.

Süper Lig’in 11. haftasinda Fenerbahçe ile Trabzonspor arasinda oynanacak karsilasmayi bordo-mavili taraftarlar tribünden izleyerek takimlarina destek olmak istiyor.

Iki takim arasinda süre gelen taraftar kisitlamasinin artik kalkmasi gerektigini belirten Trabzonspor Rota Akçaabatlilar Taraftar Dernegi Baskani Bilal Pervanoglu, "2010-2011 sampiyonu Trabzonspordur bunun sorumlusu veya suçlusu Fenerbahçe taraftari degildir. Fenerbahçe’yi yönetenlerdir. Kulüpler Birligi var. Bütün kulüp baskanlari bir masanin etrafinda toplaniyor ve konusuyorlar. Taraftarlar neden bir masanin etrafinda toplanamasin ki ? Bu zor degil. En kisa zamanda Türkiye de taraftarlar birliginin kurulmasi lazim bununla alakali bizde kendi içimiz de çalismalar yapiyoruz ama biz biryere kadar gidebiliriz. Bu konuda futbol paydaslarinin bize destek olmasi gerekiyor" dedi.



"Bir arada maç izledigimiz günler unutuldu"

"Birlik ve beraberligi saglanmasi için illa olumsuz bir durumunmu yasanmasi gerekiyor"diyen Pervanoglu, "Büyük deprem felaketinden sonra biz bütün renklere gönül vermis taraftarlari stadimiz da misafir ettik. Kendi takimlarinin formalariyla maç izlediler. Biz kendi stadimizda Fenerbahçe, Galatasaray ve Besiktas takimlarin bayragini dalgalandirdik, hiçbir olumsuz durum yasanmadi. Trabzonspor’a yakisir bir sekilde tüm futbol camiasina bir mesaj verdik. Görüyoruz ki hersey normale dönünce her seyde unutuldu" ifadelerini kullandi.

"Kisitlamalar devam ettigi sürece zarari Türk futbolu görecek"

Pervanoglu, kisitlamalar devam ettigi sürece zarari Türk futbolunun görecegini belirterek "Kisitlamalarla birlik saglanamaz aksine daha çok taraf olurlar daha çok öfkelenirler ve daha çok kavgaya neden olunur. Bu durumdan hiçbirimiz memnun degiliz. Kisitlamalar devam ettigi sürece baris hiçbir zaman saglanamaz küskünlükler bitmez. Türk futboluna fayda saglamaz tam aksine zarar verir ve veriyorda stadyumlarimizda seyirci sayisi düstü. Sorumluluk hepimizindir farkli renklere gönül versekde ortak noktamiz Türkiye’dir. Herkesin tasin altina elini koymasi gerekiyor kötü günde degil iyi günde de birlik beraberlik saglanmasi gerekiyor. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan futbolun içinden geliyor. Gençlik ve Spor Bakanimiza ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Baskanimiz bu istegimize kulak vermesini bekliyoruz. Bu sorunu kökünden bitirsinler artik" diye konustu.



"Fenerbahçeliler Trabzon’a Trabzonsporlular Kadiköy’e gitsin"

Futbolun taraftarla güzel oldugunu belirten Pervanoglu, "Fenerbahçeliler Trabzon’a gelsin Trabzonsporlular Kadiköy’e gitsin. Futbol taraftarla güzel futbol bos tribünlere degil dolu tribünlere karsi oynaninca güzel pandemi döneminde bunu tecrübe ettik. Deplasman kisitlamasinin kaldirilmasini talep ediyoruz. Fenerbahçe ile Trabzonspor arasinda oynanacak olan karsilasmayi tribününde izleyerek takimimizin yaninda olmak istiyoruz. Bu bizim hakkimizdir" seklinde konustu.

Kaynak: İHA