Necla Güngör Kiragasi Açiklamasi 'Türkiye'yi En Güzel Sekilde Temsil Etmeye Devam Edecegiz'

A Milli Kadin Futbol Takimi Teknik Direktörü Necla Güngör Kiragasi, Türkiye’yi en güzel sekilde temsil edeceklerini söyledi.

UEFA Uluslar C Ligi 2. Grup 4. maçinda A Milli Kadin Futbol Takimi, Çorum Sehir Stadi’nda konuk ettigi Lüksemburg’u 1-0 maglup etti ve bitime 2 maç kala UEFA Uluslar B Ligi’ne yükselmeyi garantiledi. Maçin ardindan basin toplantisinda açiklama yapan A Milli Kadin Futbol Takimi Teknik Direktörü Necla Güngör Kiragasi, kadin futbolu adina Çorum’da bir tarih yazildigini söyledi.

B Ligi’ne çikmaktan dolayi son derece onurlu ve gururlu olduklarini vurgulayan Kiragasi, “Ülkemizin Cumhuriyet Bayrami’ndan sonraki ilk milli maçi oynamak, oynadiktan sonra da B ligine çikmanin vermis oldugu gururu yasiyorum. Nice güzel zaferlere diliyorum. Özellikle basin tarafina ve Çorum halkina sükranlarimi iletiyorum sunu da çok iyi biliyorum ki Çorum’daki is verenler kadin çalisanlarina izin verip maça gelmelerini desteklemisler. Bu bizim için çok kiymetli bu örnek davranis hafizamizin en güzel yerine kazinacak. Çorum halkina çok tesekkür ediyorum, Elazig’dan sonra Çorum halkinin da tribünleri doldurmus olmasindan dolayi sükranlarimi iletiyorum” dedi.



“Çorum’da ciddi bir potansiyel var”

Çorum’da futbol adina ciddi bir potansiyel oldugunu belirten Kiragasi, “Sahaya girerken bütün anne ve kiz çocuklarini gördüm muhtesem bir atmosfer bizi bekliyor dedim. Artik Çorum’a da bir kadin futbol takimi yakisir. Burada çok ciddi bir potansiyel var. Amasya’da ki potansiyeli çok iyi biliyoruz, biz oradan milli takima çok sayida oyuncu getirdik teknik heyetimizden Hilal hanim Amasyali, Çorum’da bu kapasiteye sahip bir il yerel yönetime çok tesekkür ediyorum. Valimize Belediye Baskani’miza, Gençlik Spor Il Müdürü’müze halki bilinçlendirmek ve stadyumu doldurmak için inanilmaz çalisma yaptilar. El brosürleri bana geldi, bunlari ömrüm boyunda saklayacagim çünkü bizim için çok kiymetli seyler Türk kadini olarak her seyi basarabilecegimizi herkese göstermek istiyoruz. O yüzden son derece gururluyum” ifadelerini kullandi.

“Hedefimiz turnuvayi namaglup tamamlamak”

Hedeflerinin turnuvayi namaglup tamamlamak oldugunu açiklayan Kiragasi, “Bu turnuvadan önceki hedefimiz 6’da 6 yaparak namaglup B Ligi’ne çikacagiz ve gol yememekti. 4. maç bitti, gol yemedik. 4’ünü de kazandik son iki maçimizda da disiplini bozmadan ayni sekilde ülkemizi temsil etmeye devam edecegiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA