Ismail Kartal PFDK'ya Sevk Edildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müsavirligi, Trendyol Süper Lig’in 10. haftasinda oynanan maçlar sonrasi aralarinda Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal ile 6 Süper Lig kulübünü Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti.

TFF, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edilen takimlari açikladi.

Buna göre Galatasaray, Adana Demirspor, Pendikspor ve Besiktas "saha olaylari", Çaykur Rizespor, Galatasaray ve Pendikspor "çirkin ve kötü tezahürati", Çaykur Rizespor ve Besiktas, açiklamalarinda yer alan “sportmenlige aykiri hareket", MKE Ankaragücü’nün Samsunspor maçi sonrasi "talimatlara aykiri hareketi" nedeniyle PFDK’ya sevk edildi.

Kayserispor Kulübü Antrenörü Oguzhan Arslan’in, Hatayspor maçinda "hakareti" ve “talimatlara aykiri hareketi” nedeniyle; Çaykur Rizespor Kulübü idarecisi Hasan Yavuz Bakir’in müsabaka sonrasi kulüp sosyal medya hesabindan yayinlanan açiklamalarinda yer alan “sportmenlige aykiri hareketi” disipline gönderildi.

Pendikspor futbolcusu Erdem Canpolat’in Fenerbahçe müsabakasindaki "sportmenlige aykiri hareketi” nedeniyle ve Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal’in Pendikspor müsabakasi sonrasi basin toplantisinda yapmis oldugu açiklamalarinda yer alan "hakem ve diger müsabaka görevlileri hakkinda açiklamalar” nedeniyle PFDK’ya sevk edildi.

Besiktas Asbaskani Emre Kocadag’in Gaziantep FK müsabakasi sonrasi yaptigi açiklamalarinda yer alan “sportmenlige aykiri hareketi” nedeniyle tedbirsiz olarak PFDK’ya sevkine karar verildi.

Kaynak: İHA