34. Miyc Uluslararasi Marmaris Yaris Haftasinin Ikinci Günü Tamamlandi

Mugla’nin Marmaris ilçesinde düzenlenen 34. Uluslararasi Marmaris Yaris Haftasinin ikinci günü tamamlandi.

16 ülkeden, 110 yelkenli yatin katildigi yarista ikinci gün koy içi ve koy disinda cografi üçgen rota yarislari ile devam etti. Marmaris Uluslararasi Yat Kulübü (MIYC) tarafindan organize edilen yarislar, Marmaris Körfezi Koy içi ve koy disinda yapilan yarislarin ikinci günü ‘Setur Marinalari Günü’ adiyla yapildi. Netsel Marina’dan sirayla ayrilarak kategorilerine göre koy içi ve koy disina çikan yelkenli yatlar, uygun rüzgarin çikmasinin ardindan mücadeleye basladilar. Koy içinde iki yaris koy disinda tek yapilan ikinci günün galipleri yapilacak ödül töreninde kupalarini alacaklar.

Yarin off-shore uzun yaris etabi var

Kendisi de yarisçilardan olan MIYC Yönetim Kurulu Baskani Zafer Öznur, "34’üncü yilini kutluyoruz ve açilis günümüzü 29 Ekim’de yaptik. Büyük bir coskuyla bütün ülkede oldugu gibi Türk Bayraklarimiz, Istiklal Marsimiz, saygi durusumuzla, yabanci ülkelerden gelen misafirlerimizin de katkisiyla coskulu bir kutlama yaptik. Pazartesi ben koy içinde yaristim. Bir kisim tekneler koy disinda yaristi. Içeride iki yaris yaptik. Gayet de güzel geçti. 10 civarinda rüzgar vardi. Herkes de keyif aldi sanirim. Biz çok keyifli yaristik. Bugün koy disinda yaristik. Diger koy disinda yarisan ekipler içeriye girdiler. Rüzgar biraz geç geldi ama yine 10- 12 knot civarindaydi. Bir cografi üçgen rotada tamamladik, Marinaya döndük. Yarin off-shore yarismamiz var. Uzun bir yaris disarida olacak, iki grupta yani ayri ayri. Ayrica yaris için her iki grup birlikte start alacak. Cografi uzun bir yaris yapacagiz. Marmaris Bogaz çikisindan ya Göcek tarafina ya da Bozukkale tarafinda Kizilada dönüsü yapacagiz. Ama tabii bunu ben su an söyleyemiyorum. Alternatif rotalarimiz var. Yarin denize çiktiktan sonra komite hakemlerimiz rüzgarin durumuna göre, rüzgarin yönüne göre karar verip yarislara girecekler. Biz de ona göre yarisacagiz" dedi.

Yarislar için Rusya’nin Moskova kentinden gelen Rus takimin sözcüsü, "Yarislara çok güzel basladik, burada olmak gerçekten harika bir duygu. Tabi ki eksiklerimiz, hatalarimiz var ancak bunlari düzeltmek için çok çalisiyoruz. Güçlü rakiplerimiz var, umarim yaris sonunda derece aliriz" dedi.

34’üncü Uluslararasi Marmaris Yaris Haftasi, 3 Kasim Cuma günü yapilacak ’5. Yaris Günü’ yarislariyla sona erecek.

Organizasyonun ikinci gününde gerçeklestirilen yarislarda siniflarinda ilk sirayi elde eden yatlar ve kaptanlari ;

Birinci yaris: IRCHR 1- Aldebaran- Egor Ignatenkoza, IRCHR 2- Esen Mila - Oleg Kuragin, IRCHR3 - Capella II - Dmitry Komarov, IRCHR4 - Kaçamak - Olga Koriokova

Ikinci yaris: IRCHR 1- Juana - Nikalai Martynkou, IRCHR 2- Rama- Anderi Morozov

IRCHR 3- Capella II - Dmitry Komarov , IRCHR 4- Babe- Pavel Kucherkov

IRC 1 - Lagertha - Sergei Musikhin

Kaynak: İHA